HÍRTV: SÉRTEGETTÉK AZ ÚJSÁGÍRÓKAT MÁRKI-ZAY PÉTER VÁCI UTCAFÓRUMÁN (VIDEÓ)

Sértegette az újságírókat, a HírTV kameráját pedig ki is kapcsolta az Összefogás egyik baloldali önkormányzati képviselője Márki-Zay Péter váci utcafórumán – tudósította a HírTv. Miközben a színpadon az ellenzék vezetői arról beszéltek, hogy hidakat építenének az emberek közé, Kászonyi Károly trágár szavakkal illette a megjelent újságírók egy részét, és tettleg is fellépett a HírTV tudósítójával szemben.

Donáth Anna az utcafórumon így beszélt a békességről: „El kell kezdenünk az építkezés és a hidak megteremtését egymás között. Ez nem felülről jön, ez alulról. Mutassunk példát! Mert Magyarország akkor lesz tényleg mindannyiunk Magyarországon, ha félre tudjuk tenni az ellenségeskedést.”

A Momentum elnöke szerint ilyen lenne az új ellenzéki politika, de láthatóan ezzel saját jelöltje sem ért egyet. Az ellenzéki összefogás váci utcafórumán ugyanis a többek között a Momentum által is támogatott helyi önkormányzati képviselő, Kászonyi Károly trágár szavakkal sértegette a megjelent újságírók egy részét, a Hír TV kameráját pedig ki is kapcsolta.

A sajtószabadság Kászonyi módja – Fotó: HírTv

Kászonyi: „Te mennyit kapsz Mészárostól, te sz…rházi? Mennyit kapsz? Ne videózzál…”

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is beszélt az összefogásról, szerinte ugyanis az országban tapasztalható széthúzás Orbán Viktornak köszönhető.

Márki-Zay Péter: „Orbán Viktor hazaáruló. Orbán Viktor elárulta az Európai Uniót és elárulta a NATO-t is. Ez az Orbán Viktor hiába tagadja, Magyarországot csak a NATO tudja megvédeni. Mi ezért hűséges tagjai leszünk nemcsak az Uniónak, hanem a NATO-nak is.”

A NATO közben sajtóértesülések szerint azt tervezi, hogy még több fegyvert és katonát vezényel Kelet-Európába. Váci utcafórumán Márki-Zay Péter ennek ellenére egy angol nyelven adott interjújában is megerősítette, hogy miniszterelnökké választása esetén Magyarország mindenben aláveti magát a NATO akaratának.

Márki-Zay Péter: „Nekünk nagyon lojális tagjának kell lennünk az EU-nak és a NATO-nak is.”

A váci utcafórumra az ellenzéki aktivistákon és szervezőkön kívül körülbelül másfél száz ember volt kíváncsi.