MEGÉRI BALOLDALI KÉPVISELŐNEK LENNI VÁCON – ROZMARING SÁNDOR REMEKÜL MEGÉL A POLITIKÁBÓL

2019 óta a váci balliberális politikusok zöme nem éri be csupán egy képviselői, bizottsági tagság után járó javadalmazással, hanem megválasztásuk után azonnal felügyelőbizottsági tagsággal is megjutalmazták magukat, sőt új jelenségként némelyikük már városi tulajdonú cégekben is jól fizető, vezetői állást szerzett.

Rozmaring Sándor az egyike ezen álláshalmozó, baloldali képviselőnek, aki több városházi  forrásból élheti a helyi megélhetési politikusok kiegyensúlyozott, gondtalan életét.

ISMERT BEVÉTELEI

  1. Megérdemelt nyugdíja az utolsó munkahelye, a DDCM után,
  2. felveheti a képviselői javadalmazását,
  3. honoráriumot kap a bizottsági tagságért,
  4. minimum két felügyelőbizottság tagja maradt,
  5. és információink szerint 2021. ősztől már a Váci Városfejlesztő Kft.-től veheti fel a bő hatszámjegyű fizetését.

A pontos számok ismerete nélkül, nehéz megbecsülni a jövedelmét, de biztosak lehetünk abban, hogy nem a magyar kisnyugdíjasok keserű kenyerét eszi!

Döbbenetes, hogy egy alig megszólaló, képviselői tevékenységen csak nagyritkán tetten érhető, a választóiért való odaadásban szinte láthatatlan képviselő mennyi közpénzt ér meg a Matkovich vezette szavazógépezetben!?

A Váci Városfejlesztő Kft. élére való kinevezésének semmilyen nyoma nincs, a honlapon nem lelhető fel az állás ténye, a város teljes lakossága és képviselő-testület egésze előtt rejtegetett pozícióról van szó, hasonlatos az átkosban közismert bújtatott álláshoz.

Rozmaring Sándormunkássága” megmutatkozott a legutóbbi fakivágási hullám kapcsán is, hiszen ez nem történhetett meg az ő tudta, belegyezése, „szakmai” iránymutatása nélkül. Árulkodó, hogy a pénteki Széchenyi utcai japán cseresznyefák kivágásáról is szóló, rendkívüli testületi ülésen Rozmaring tűntetőleg nem vett részt, így nem tudta bemutatni a képviselőknek és a városnak azt a szakértői véleményt, ami alapján ez a vandál pusztítás megtörtént. A képviselők és a város választói válasz nélkül maradtak, továbbra is titok az, hogy a Városfejlesztő milyen indokkal esett neki e fáknak!

Nem ismert, hogy Rozmaring Sándor mely tehetségével vívta ki, de 2019-ben a legtöbb felügyelőbizottsági tagsággal kínálták meg. (Ebből 2021 novemberében pont a „holdingos” állása miatt le kellett mondania, de még így is maradt kettő:

  • a Váci Távhőszolgáltatási Nonprofit Kft.-ben
  • és a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-ben 2024. november 5-ig szólt a megbízatása.
Dokumentum a Váci Városfejlesztő Kft. felügyelőbizottsági tagjairól

Lényegét tekintve ő volt a baloldali képviselők közül az, aki a megválasztásuk után négy, azaz a legtöbb felügyelőbizottsági tagsággal bírt. Bizony a baloldali többségű városvezetés a nagyvonalúság halvány jelét sem adva, a fizetett felügyelőbizottsági vezetői helyekre és tagsági pozíciókra, ahova csak lehetett, mindenhova önmagukat ültették be, a zömét azonnal, ahogy megszáradt a tinta a kinevezésükön. Az előző ciklusokban még volt nyoma annak, hogy
a felügyelőbizottsági tagságokat hozzáértő szakemberekkel, sőt mi több méltányosan ellenzékiekkel töltötték fel, de a Matkovich-éra minden helyet kisajátított az emberei számára..

A városunkban láthatóan ma politikai lojalitást honoráló kifizetőhelyekké váltak a városi cégek felügyelőbizottságai és sajnálatosan a telhetetlenség új jeleként immár a városi cégek busásan fizető vezetői pozíciói is.

A 2019-es választás utáni helyzetet tükrözi a táblázat

***

MORZSÁK A TESTÜLETI ÜLÉSRŐL 4. – MEGTARTHATJÁK-E FIZETÉSKIEGÉSZÍTŐ ÁLLÁSAIKAT AZ ÖSSZEFOGÁS KÉPVISELŐI?

MORZSÁK A TESTÜLETI ÜLÉSRŐL 3. – MERRE JÁRT A MUNKANAPJÁN ROZMARING SÁNDOR?

ROZMARING SÁNDOR KÉPVISELŐ OKTÓBER 1-JÉTŐL LEHET, HOGY HÁROM HELYRŐL KAPJA HAVONTA JÖVEDELMÉT?

Pozícióhalmozó váci politikusok