KOLODKÓ MIHÁLY MINISZOBROT KÉSZÍTETT EGY LEGENDÁS VIRÁGÁRUS HÁZASPÁRRÓL IS

Már számos önkormányzat „megtalálta” a Vácott élő Kolodkó Mihály szobrászművészt, hogy ugyan készítsen már nekik miniszobrot, így van ezzel Budapest II. kerülete is: a napokban leplezték le Pasaréten az ott hosszú éveken át tüsténkedő, legendássá vált virágárus házaspárról készült köztéri alkotást.

Így írt a történetről Őrsi Gergely polgármester:

Elkészült a pasaréti virágárus házaspár, Aranka néni és Béla bácsi emlékhelye az egykori virágárus „bódé” helyén.

Még 2021-ben indult kezdeményezés annak érdekében, hogy emlékezzünk meg méltóképpen Aranka néniről és Béla bácsiról, a pasaréti virágárus házaspárról, akik évtizedeken át tették szebbé és vidámabbá a környékbeliek életét.

Akkor a kezdeményezők egyetértésével arra jutottunk, hogy a „bódé” Aranka néni és Béla bácsi nélkül már sosem lehetne ugyanolyan, ezért a helyén egy újonnan létrejövő műalkotás emlékeztessen minden arra járót, hogy milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik mindennapjainkat.

Kolodkó Mihály (Kolodko Art) szobrászművész elvállalta az emlékmű megalkotását, ami késszé is vált a páros szobor helyére kerülésével.

Köszönöm Kolodkó Mihálynak az emlékmű magalkotását, és valamennyi kezdeményezőnek, támogatónak, hogy közösségként együttműködve ilyen módon is emlékezhetünk Aranka nénire és Béla bácsira a Pasaréti térnél!”

Sokan, egyre többen vannak, akik keresik-kutatják mindenfelé a Kolodko-miniszobrokat, nos, itt van (pontosabban ott van, Pasaréten) az újabb mű, bizonyára ez a placc is hamar népszerű szelfiző hellyé válik majd.