DAFKE – ERŐBŐL NYOMJA SAJÁT ÁLLÁSPONTJÁT AZ ÖNKORMÁNYZAT REGŐCZI-ÜGYBEN

A helyzet egyértelmű. Mondhatni, csak a szokásos. Vác város önkormányzata kizárólag azért akaszt egy ügyet, mert az a testületben ülő fideszes képviselők egyikétől származik. Pető Csilla indítványa, miszerint Regőczi István atyáról neveztessék el közterület Vácon, így megakadt a kicsinyesség, az óvodás szintű méltatlan dacos hiszti, és a szakmainak álcázott gáncsoskodás hálójában. Molnár J. Péter írása a Váci Mértékben.

Ez ma a váci közélet. Röviden, sokadjára, a helyzet dióhéjban:

2021 októberében Pető Csilla fideszes önkormányzati képviselő határozati javaslatot terjeszt a testület elé, amelyben több lehetséges közterületet is megnevez, mint lehetőséget a Regőczi névre való átnevezéshez. A javaslatot nem fogadja el a képviselő-testület. Mint ahogy egyetlen más, Pető Csillától érkező kompromisszumos javaslatot sem.

Helyette saját ötletüket nyomják, vagyis, hogy legyen a Regőczi-kápolna előtti park Regőczi-park. Ezzel az egyetlen hiba csak annyi, hogy mivel jelenleg nincs önkormányzati szabályozás a parkok elnevezésére, ez a közterület attól még, hogy Regőczi-parknak hívná az önkormányzat, telekkönyvileg Rákóczi-tér maradna. Vagyis nem lenne hivatalos a névváltoztatás, Regőczi atya nevét a szájhagyományra bízná a városvezetés. És mindezt a névadományozási bizottságba frissen bekerült bukott wannabe parlamenter, a civilnek politikus, politikusnak civil Inotay Gergely egy nyilatkozatban szakmai álláspontnak nevezi. Ja, és Matkovich Ilona polgármester, noha joga lenne rá, nem tesz kivételt a még a Fördős-érában hozott szabály alól, miszerint húsz éven belül elhunyt személyről csak a polgármester engedélyével lehet közterületet elnevezni Vácon.

Mit mondjunk erre?

Na bravó!

MJP

***

Néhány eddigi cikkünk e témában:

CSAK AZ ERŐBŐL ÉRT A VÁROSVEZETÉS – PETŐ CSILLA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA A REGŐCZI NÉV MEGHURCOLTATÁSÁRÓL

A LEGUTÓBBI ÜLÉSEN SEM DÖNTÖTTEK A REGŐCZI TÉR ELNEVEZÉSÉRŐL – LAPSZEMLE

FÁKLYÁS-GYERTYÁS FELVONULÁSSAL TILTAKOZTAK VÁCON, MERT AZ ÖNKORMÁNYZAT AKADÁLYOZZA A REGŐCZI UTCANÉVADÁST

BUDÁN LEHET REGŐCZI TÉR CSAK VÁCON NEM? – LELKI MEGÁLLÓ AZ IGAZI „VÉGÁLLOMÁS” FELÉ VEZETŐ ZARÁNDOKÚTON

VANNAK, AKIKNEK REGŐCZI ATYA NEVE NEM LÉNYEGES, DE VALÓJÁBAN AZ ÖVÉKÉ FELEJTHETŐ

RENDKÍVÜLI EREJŰ ÖSSZEFOGÁS BONTAKOZOTT KI A REGŐCZI ISTVÁN ALAPÍTVÁNY TÁMOGATÁSÁRA

MIÉRT AKARJA A BALLIBERÁLIS VÁROSVEZETÉS KITÖRÖLNI VÁC EMLÉKEZETÉBŐL REGŐCZI ISTVÁN ATYÁT?