FÁKLYÁS-GYERTYÁS FELVONULÁSSAL TILTAKOZTAK VÁCON, MERT AZ ÖNKORMÁNYZAT AKADÁLYOZZA A REGŐCZI UTCANÉVADÁST

Fáklyás-gyertyás felvonulással tiltakoztak Vácon az önkormányzat egyik botrányos döntése ellen. A balliberális városvezetés a legutóbbi ülésén levette a napirendről az egyik fideszes képviselő indítványát, amely utcát nevezne el a városban Regőczi István atya tiszteletére. A katolikus pap a második világháború alatt embereket mentett, utána pedig gyermekotthont hozott létre Vácon a hadiárvák részére – közölte a HírtV híradója (42:53-tól.)

A zord időjárás ellenére több mint 120 ember gyűlt össze Vácon, hogy fáklyás menettel hívja fel a városvezetés figyelmét arra, hogy a városban széleskörű támogatása van a fideszes Pető Csilla indítványának, amely utcát nevezne át Regőczi István tiszteletére.

Matkovich Ilona balliberális polgármester a legutóbbi testületi ülésen egyszerűen levette a napirendről a kérdést. A szerdai ügydöntő ülés előtt aláírásgyűjtés kezdődött, amelyet több mint 250-en írtak alá.

– Vác egyik leghíresebb emberéről, Regőczi atyáról szeretnénk egy utcát elnevezni, amit az önkormányzat első lépcsőben nem támogatott, ezért összehívtunk egy felvonulást, ahova több mint százan összegyűltünk ebben az esős, szeles időben – jelentette ki a FIDESZ váci elnöke, Szádoczki Imre, aki  maga is részt vett a demonstráción.

A civil megmozduláson jelen volt a térség országgyűlési képviselője, Rétvári Bence is.

Az eredeti indítványt jegyző fideszes önkormányzati képviselő a felvonulás végén az aláírásokat átadta a város egyik alpolgármesterének, Inotay Gergelynek.

– Január 19-én lesz az újabb képviselő-testületi ülésünk, ahol szintén napirenden lesz ennek az előterjesztésnek egy módosított határozati javaslattal történő megtárgyalása. Én nagyon bizakodó vagyok, hogy látván ezt a támogatottságot, ami ennek a közterületnek a létrehozását övezi Vácon, polgármester asszony is támogatni fogja ezt az előterjesztést, segíti ennek a gondolatnak a szárba szökkenését.

Az aláírásokat átvevő Inotay Gergely alpolgármester azt ígérte, hogy a város ezúttal támogatni fogja az előterjesztést.

***

A HírTV 2022. január 18-i adása után szerdán volt  a testületi ülés, ahol a balliberális többség egyöntetűen leszavazta a kezdeményezést, még Inotay Gergely alpolgármester  is! NAGYJÁBÓL TEHÁT ENNYIT ÉR A SZAVA!

Az ülésen Matkovich Ilona megfenyegette Pető Csillát, hogy ne rágalmazza őt és Kászonyit, egyúttal nem ismerik el a jobboldali képviselőnő azon állítást, hogy ő volt a Regőczi utcanév ötletgazdája. A Matkovich-Kászonyi párosnak nincs semmilyen dokumentuma arról, miszerint ők kezdeményezték volna a névadást. Részükről csak annyi történt, hogy immáron másodszor leszavazták Pető Csilla indítványát. Szégyen!