KARÁCSONYKOR ELBOCSÁTÁSOKKAL „KÖSZÖNTÖTTE” DOLGOZÓIT A VÁROSHÁZA

Mi nem akartuk elrontani senkinek a karácsonyát, úgy mint a Váci Városfejlesztő Kft. vezetői, ezért nem közöltük le ezen cikkünket a karácsonyi ünnepek előtt. De nem lehet elmenni azok mellett a korábban még folyosói pletykáknak vélt mára már tényekké vált információk mellett, amelyek egyszerre vetik fel kérdések sokaságát és korábbi kijelentések ellentmondásait. Több, mint egy hónapja keringő folyosói pletyka, hogy a Váci Városfejlesztő Kft. által végzett városüzemeltetési feladatok egy részét megpályáztatják külső vállalkozókkal. 

A város egyes kiemelten látogatott parkjait a város vezetése vállalkozói fenntartásba delegálná. (Erről itt írtunk már két ízben is: Állítólag megvan az „Új Harmatkert”  és a Pomázi befutója lesz a kertészeti tendernek?) Ezekben az írásokban nem ejtettünk szót arról, hogy furcsa, politikai stratégia is meghúzódhat a parkok megválasztása mögött, ha valóban lehet hinni ezeknek a meg nem erősített információknak.

Érdekes elemzés tárgya lehet az, hogy kiknek a körzetei kerülnek ezzel támogatásra és ki az a már amúgy is vesztesnek ítélt, akinek a stratégiai fontosságúnak vélt zöldterülete nem került bele a kosárba. Különös az a bizalom is, ami egyes választókörzetek nagy felülettel és nagy szavazószámmal bíró területeit mégis a Holding fenntartásában tartaná továbbra is.

Érdekes sakkjátszma ez a figurák elhelyezésével és a sakkmester által kiszámíthatónak vélt válaszlépéseivel.

Sajnálatos módon a Mikulás után kiszivárgott információk alapján igaz a hír, hogy a Váci Városfejlesztő Kft.-nél elbocsátások lesznek. Lelketlen módon ezek még korábban indultak meg, mint azt az előzetes jelzések prognosztizálták.

Több dolgozó is karácsonyi ajándékul az elbocsátásáról értesülhetett, de a városi hírek szerint a folyamat majd januárban folytatódik.

Érdekes párhuzam ez a nemrégiben létrejött fővárosi cégnél megindult elbocsátásokkal.

A puzzle darabokat csak össze kell illeszteni Vácon és a kép teljes – létszámcsökkentés párhuzamosan a városüzemeltetési feladatok egy részének kiárusításával.

Dr. Varga Borbála 150.000. Ft-os, jól megérdemelt fizetésemelésére is körvonalazódni látszik a válasz. A jó szolgáltatásaiért illeti meg netán vagy egyféle jó szolgálatáért, amely nem feltétlenül csak Vác városát szolgálja?

Rozmaring Sándor szerepvállalásáról a Váci Városfejlesztő Kft.-nél több városi pletyka, vagy tán annál több is járja: vajon igaz lehet-e a dolgozók kiszivárgott egyöntetű véleménye, amely szerint „rendet teremteni érkezett”.

Talán a hálátlan feladatot is rákényszeríthetik: az elbocsátásokat?

A puzzle egyik, a történetbe illeszkedő darabja lehet még tán az is, hogy a Holdinghoz új műszaki vezetőt várnak.

Talán az állásinterjún nem hangzott el az, ami vélhető, hogy a jövőben aláírandó nagy összegű számlákra kell egy olyan kézjegy, akiért nem kár?

Amíg a városháza egyetlen sajtókérdésre sem válaszol, addig mindig a legjobb és legtöbbször legmegbízhatóbb információs csatorna a városi piac. Innen értesültünk arról is, hogy

az elmúlt évben a városüzemeltetést közvetlenül ellátók közül több, sok évet a Holding kötelékeiben dolgozó jó szakember is távozott, így például az útkarbantartásból is.

Az elmúlt években mindenki megtapasztalhatta, hogy folyamatosak voltak a városi cég oldalán a szakembereket, de még a betanított munkásokat is sürgősen kereső hirdetések. A jelenlegi elbocsátások ezzel ellentétesek. Felmerül a kérdés: akkor mi is itt az eredeti cél?

Az utcák porát hordja a szél vagy a városi vezetők hintik csak a városnak dolgozók és a szavazók szemébe? Akkora porfelhőt már nem lehet csinálni, hogy az ne lenne átlátszó a dolgozóknak és a szavazóknak.

Hogy valóban ki az úr a háznál, arra választ ad az is, hogy az év első munkanapján a Rádi úti lakótelepen volt szükséges a lombgyűjtés, szemben az Inotay alpolgármester körzetének utcáival.

EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – MATKOVICH EMLEGETTE EGYKOR: KOSZOS A VÁROS, MÁR NEM, MERT MÁR MOCSKOS!

Előző cikkünk a téli városképről

A Budapesti főút egy részének útfelújítását táblán hirdetik, ami egyelőre félmunka. A lakók által összegyűjtött lombhalmokat az építkezés alatt sem vitték el a főútról, de még csak a felújított úttest mellől sem. Ez a Matkovich és alpolgármesterei általi szokásos tálalás.

Valahogy mostanság semmi sem sikerül igazán Vácon!

Megjegyezzük, hogy csak annyira lett volna szükség, hogy valaki a jó gazda szemével végig járja a Budapesti főutat, észre kellett volna vennie, hogy mitől is lehetne igazán rend.

Inotay alpolgármester úr pedig levonhatná a következtetést arra vonatkozóan, hogy valójában mennyire támogatja őt a szavazatgyűjtésben segítő alpolgármester társa, ha a választások előtt a saját körzetét takaríttatja és onnan viteti el a lombot, míg Inotay körzete úszik a zöldhulladékban.

De mitől is jönne rá Inotay, ha közösségi posztjai alapján elsősorban nem is járja körzetét?

***

FELSZÁLLT A FEHÉR FÜST, ÁLLÍTÓLAG MEGVAN AZ „ÚJ HARMATKERT”

VAJON TÉNYLEG MEGVAN MÁR A POMÁZI BEFUTÓJA A VÁROSI KERTÉSZETI TENDERNEK?