MORZSÁK A TESTÜLETI ÜLÉSRŐL 4. – MEGTARTHATJÁK-E FIZETÉSKIEGÉSZÍTŐ ÁLLÁSAIKAT AZ ÖSSZEFOGÁS KÉPVISELŐI?

Olvasóink körében nagy felháborodást váltott ki, hogy Rozmaring Sándorral immár a második Összefogás frakciótag kapott vezetői állást egy-egy önkormányzat tulajdonában álló cégnél, intézménynél. (Itt írtunk arról, hogy BALOLDALI POLITIKUSHOZ VÁNDOROL A VÁCI SZEGÉNYEK PÉNZE – TÓTVÁRADI-NAGY BENCE ÁLLÁSHOZ JUTOTT AZ ÖNKORMÁNYZAT EGYIK INTÉZMÉNYÉBEN). A mai (2021. november 2-i) testületi ülésen Csereklye Károly, a Váci Szívvel Mozgalom képviselője egy meglehetősen megalapozottnak tűnő társadalmi elvárást fogalmazott meg akkor, amikor beadott egy határozati javaslatot, hogy a következő testületi ülésre a polgármester és a jegyző dolgozza ki annak a jogi formáját és kerüljön a testület elé, hogy a képviselők ne tölthessenek be állást városi intézményekben.

Csereklye Károly előterjesztése:

Előterjesztés

Tisztelt Képviselő-testület!
Már az előző választási ciklusban is felháborodást váltott ki, amikor a többségi vezetésből – a vezetéshez hűséges és a frakcióhoz szolgalelkűen tartozó  – képviselők közül néhányan önkormányzati cégeknél munkahelyet, vagy megbízási szerződések alapján állást töltöttek be. A jelenlegi városvezetésnél sincs ez másképpen, pedig Önök az átláthatóságot és a közélet tisztaságát hirdették meg és hirdetik. A tisztánlátás és az átláthatóság érdekében kérem, az alábbi határozati javaslat elfogadását:

Határozati javaslat

Vác Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a képviselő-testület tagjai a város üzemeltetése alatt álló, többségi tulajdonnal rendelkező és az intézmények nem vezetői alkalmazottjaként

  • sem munkaviszonyban,
  • sem megbízási szerződéssel ne dolgozhassanak.

Határidő: 2021. december 31. – felelős: a polgármester

Matkovich Ilona és az érintett Rozmaring Sándor szóban meglehetősen felháborodottan reagáltak a javaslatra, úgyhogy izgalommal várják a váciak a következő testületi ülést, hogy vajon lesz-e belőle hivatalosan is előterjesztés?

És persze azt, hogy ezekben az álláshalmozásokban önmérsékletet tudnak-e tanúsítani a baloldali városvezetők?