ROZMARING SÁNDOR KÉPVISELŐ OKTÓBER 1-JÉTŐL LEHET, HOGY HÁROM HELYRŐL KAPJA HAVONTA JÖVEDELMÉT?

Az a hír járja, hogy október 1-jétől Rozmaring Sándor, az Összefogás baloldali nyugdíjas képviselője vezetői állást kapott a Városfejlesztő Kft.-nél. Ez teljesen hasonlatos Tótváradi-Nagy Bence vezetői kinevezéséhez, amelyről szintén nem tudjuk, hogy egy munkatárs kirúgásával vagy egy új státusz keletkeztetésével született. Annyi bizonyos, hogy a városháza részéről egyikük státuszára sem volt hivatalos álláskiírás.

Amennyiben igaz ez az információnk, úgy nyilvánvalónak tűnik, hogy immár szakmányban igyekeznek pozícióba, illetve busás jövedelemhez juttatni a városháza baloldali vezetői a maguk embereit.

Mivel sehol sem volt publikálva ez a hír, ezért tisztelettel kérdezzük a forrásunk információja alapján a városházát e fórumon is, hogy bárhol válaszoljanak a választóiknak arra:

  • Valóban igaz az, hogy Rozmaring Sándor képviselő alkalmazásba került a Városfejlesztő Kft.-nél?
  • Amennyiben igaz e hír, akkor közérdeklődésre tarthat számot, hogy mennyi is Rozmaring  jövedelme?
  • Vajon új pozíciót találtak-e ki Rozmaringnak, vagy ki kellett-e rúgni valakit, hogy az ő helyére kerüljön a baloldali képviselő?
  • Amikor magukról van szó, akkor hol van a meghirdetett átláthatóságra való igény?
  • A képviselősége megválasztása előtt még munkanélküli státuszban lévő, ma már nyugdíjas Rozmaring Sándor vajon milyen szakmai végzettséggel rendelkezik, hogy őt találták most a legalkalmasabbnak a most betöltött pozícióra?
  • Vajon mit tudhat egy nyugdíjas baloldali képviselő a városfejlesztőnél, amire nem találtak egy aktív korú, kreatív, fiatal szakembert?
  • Ki látja annak a komoly indokát, hogy sem Tótváradi-Nagy, sem Rozmaring városi intézménybe való elhelyezkedéséről nem számolt be ezidáig a vasárnapi mesebeszédeiben Matkovich Ilona?
  • Az vajon ezentúl hétköznapi eljárás lesz-e majd a városházi gyakorlatban, hogy a baloldali Összefogás képviselői fizetéskiegészítő állásokat kaphatnak minden komoly szakmai indok nélkül a városházi cégeknél?
  • Eddig Kiss Zsolt felügyelte a Városfejlesztő Kft. munkáját. Kérdezzük, vajon történt-e bizalomvesztés a városháza részéről, hogy immár a baloldali alpolgármester rabosítása után most Rozmaring Sándor, mint belső, talán bizalmi ember vette át a városháza részéről a felügyeletet, aki ezentúl talán valóban figyelhet a város közpénzeire?