NEM VOLT HIÁBAVALÓ A KÜZDELMÜNK A SZAKMAIATLAN SZEGREGÁCIÓ ÜGYÉBEN

A Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye körüli kitartó és következetes SZAKMAI kiállás végül meghozta az eredményét.

Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy szeptembertől visszaáll a Baba utcai, Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye Bölcsőde és Speciális Csoportjának több évtizedes, régi működési rendje! (Előzmény ITT és ITT.)

Az egy évvel ezelőtt hozott, a város vezetése által is támogatott, az igazgatónő Sivóné Cseh Katalin által bevezetett, maximálisan szakmaiatlan, felelőtlen döntést, melynek értelmében megszüntették a részleges integrációt az intézményben, visszavonták!

Egy évig szegregálták a kisgyermekeket, megfosztották őket a korábbiakban megszokott fejlesztési lehetőségektől a bölcsődében. Az eltelt egy évben okozott lemaradást semmivel nem lehet pótolni!

Reméljük, hogy a város vezetése levonja a szükséges konzekvenciát és a jövőben körültekintőbben fog eljárni, amikor szakmai kérdésekben meghozott súlyos kérdésekről,  döntésekről van szó.

Ugyanakkor várjuk, az ombudsmanhoz eljuttatott panasz kivizsgálásának eredményét.

Köszönet mindenkinek, aki szívügyének tekintette a speciális bölcsőde ügyét és velünk együtt nem félt felvállalni véleményét, szakmai álláspontját.

Pető Csilla (FIDESZ–KDNP) önkormányzati képviselő

***

EGY ÚJABB SZÍVTELEN DÖNTÉS, AMELY MÖGÉ NEM TUD FELSORAKOZTATNI SZAKMAI ÉRVEKET A VÁROSHÁZA – SZEGREGÁLJÁK A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEKET VÁCON

SZEGREGÁLJÁK A SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ GYERMEKEKET VÁCON – SZÜLŐI TILTAKOZÁSRA MEGHÁTRÁLT A BALOLDALI VÁROSVEZETÉS