LAPSZEMLE – A VÁCI KORMÁNYPÁRTIAK SZERINT MASZATOLÁS FOLYIK KISS ZSOLT BÜNTETŐPERE ÜGYÉBEN

Lemondatná a sikkasztás gyanúja miatt rabosított alpolgármestert a váci Fidesz-KDNP – írta meg a Magyar Nemzet és Mandiner is. 

Sikkasztással gyanúsítják Kiss Zsoltot, Vác szocialista alpolgármesterét. Vecsésen már felszámoltak egy MSZP-s számlagyárat, most Érden és Vácott folyik vizsgálat.

A váci Fidesz szerint a megvádolt Kiss Zsoltnak le kellene mondania és elszámolnia a választóival.

Tisztáznia kell magát, vagy lemondania mandátumáról Kiss Zsolt váci szocialista alpolgármesternek. Matkovich Ilona polgármester jobbkeze pénzügyi botrányba keveredett. A Magyar Hírlap részletesen beszámol a sikkasztás és a fiktív számlázás gyanújáról.

A váci Fidesz-szervezet nyílt levelet tett közzé, amelyben felszólítják a botrányba keveredett alpolgármestert, hogy tisztázza magát, vagy mondjon le mandátumáról.

„Kiss Zsolt, Matkovich Ilona polgármester asszony első számú helyettese a váci képviselő-testületben. A polgármester asszony szabadsága, akadályoztatása esetén Kiss Zsoltnak aláírási joga van. Tehát egy olyan politikus dönt Vácon a közpénzekről, akinél alapos a gyanú, hogy ezt más esetben törvénytelenül tette. Kiss Zsolt váci alpolgármester és a városháza az egész ügyről hallgat, semmilyen tájékoztatást nem ad a váciaknak. A 2019-es önkormányzati választási kampányban közéleti tisztaságot és pénzügyi átláthatóságot ígértek, továbbiakban azt, hogy a váciakat mindenről tájékoztatják és mindenről kikérik a véleményüket. Ezzel szemben Kiss Zsolt büntetőügyénél csak sunyi hallgatást tapasztalhatnak a váci polgárok hetek óta” – írják.

***

Lapunk tavaly óta foglalkozik e szégyenletes üggyel, maga az érintett és a város vezetése hallgat:

Rendületlen lehet a bizalma Matkovich Ilonának Kiss Zsolt iránt, hiszen együtt járnak tárgyalásokra

Lapszemle – Jelent-e Kiss Zsolt János kockázatot a város számára?

TOVÁBBRA SEM TUDJUK, HOGY JELENT-E KISS ZSOLT JÁNOS ALPOLGÁRMESTER KOCKÁZATOT A VÁROS KÖZÉLETÉBEN?

BÜNTETŐ ELJÁRÁS KISS ZSOLT ELLEN – MATKOVICH ILONA TUD RÓLA? – A VÁCI VILÁG NYÍLT LEVELE