KICSINYES BOSSZÚNAK ESETT ÁLDOZATUL A KRESZ PARK EGY RÉSZE – PETŐ CSILLA SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Deákváron április 2-án számos, lelkes középiskolás diák közreműködésével a KRESZ Parkban elkészült sok szeretettel és gondossággal néhány aszfaltra festett játék. Pető Csilla (FIDESZ-KDNP) deákvári képviselő vezetésével és finanszírozásával a gimnazista diákok játékokat festettek fel az elhanyagolt deákvári KRESZ Park aszfaltjára. Szerda délelőtt azonban – nincs rá jobb szó – egyszerűen szétbarmolták a gyerekek munkáját egy állítólagosan elódázhatatlan kátyúzással. Ezek után Tótváradi-Nagy Bence és a városháza is belekezdett a maga ellenséges kommunikációjába, hogy hibásan járt el e deákvári kormánypárti  képviselő. Pető Csilla kedden sajtótájékoztatót tartott arról, hogy mi volt a projekt valós története. 

„A mai tájékoztatót most azért tartom fontosnak, hogy a lakosság a helyi sajtón keresztül végre korrekt tájékoztatást kapjon a KRESZ Park körül kialakult helyzetről, amelynek a valós előzményei a következőek voltak” – kezdte mondandóját Pető Csilla kormánypárti képviselő.

Fotó: VácOnline

Egyéni képviselői indítványomról, mely a KRESZ Parkban aszfaltra festhető játékok elhelyezéséről szólt,  2021. március 11-én írásban tájékoztattam a polgármester asszonyt, a polgármesteri hivatal főmérnökségét, a közterület felügyeletet annak érdekében, hogy a kivitelezéshez szükséges-e beszereznem területfoglalási engedélyt vagy más hatóságnak, szervnek a beleegyező nyilatkozatát?

Hosszas és többszöri e-mailben történt levelezgetésem ellenére sem kaptam a hivataltól a feltett kérdésemre választ. Majd második levelem után, a polgármester asszony Tótváradi-Nagy Bence képviselő úrhoz irányított, akinek őt idézve „valamiféle terve” talán már van erre a területre.

Fotó: VácOnline

Képviselő urat írásban, telefonon kerestem majd ezt követően és itt a helyszínen is személyesen egyeztettünk. Felvázoltam az ötletemet az aszfaltra festhető játékokról, amit szeretnék megvalósítani, azon a helyen, ahonnan ő pár hónappal ezelőtt elvitette a két pingpong asztalt.

Képviselő úr – egy állítólagos kérdőíves felmérésre hivatkozva – ide, erre a helyre kosárpalánkot szeretne kihelyeztetni. Ezzel kapcsolatosan kifejeztem aggályomat, mivel ez a terület alkalmatlan egy ilyen létesítmény elhelyezésére. Kiemelten baleset veszélyesnek tartom, mivel a KRESZ Parkot látogató gyermekek itt biciklivel, rollerrel, görkorcsolyával közlekedni tanulnak.

Tapasztalatom szerint erre a játszótérre óvodás és kisiskolás korú gyermekekkel jönnek a szülők.

Megegyeztünk abban, hogy megkérdezzük a parkot látogató családok véleményét, hogy az aszfaltra festhető játékokat vagy a kosárpalánkot használnák szívesebben?

Ezt követően hiába kerestem képviselő urat, sem telefonon, sem e-mailben nem reagált a megkeresésemre. Sajnos a hivataltól sem érkezett a továbbiakban válasz a felvetésemre.

2021. április 2-án önkéntes, lelkes diákok segítségével, saját forrásból sok kis gyermek örömére akadály és ügyességi pályát, ugróiskolát festettünk fel, melynek a híre futótűzként terjedt. Az általam feltöltött képek és videó több mint 500 lájkot és temérdek, köszönő üzenetet kaptam.

Április 14-én, alig 2 hétre az aszfaltfestést követően – vélhetőleg fenntartói megbízásból – szándékos és kicsinyes bosszút állva megrongálták azt a munkát, amit diákok készítettek örömmel, önzetlenül a még kisebbeknek.

Fotó: VácOnline

Felmerül a kérdés, hogy valóban ITT, ezeknek az aszfalthibáknak, repedéseknek a kijavítása volt olyan halaszthatatlanul fontos? Sehol sem akad a városban hasonlóan elhanyagolt terület, mint ez itt, ami legalább 30 éve nem fájt senkinek sem?

Mérhetetlenül elkeserítő és igen aljas húzásnak minősítem, amit tettek, mivel ezzel a ténykedéssel nagyon sok kis gyermeknek okoztak szomorú pillanatokat!

***

KRESZ PARK ROMBOLÁS 2.0 – TÓTVÁRADI SZERINT A STREETBALL „GYŐZÖTT”, AZ ÜGY „SZERENCSÉTLEN”, AZ ASZFALTOZÁS „BEÜTEMEZETT”

KICSINYES BOSSZÚT ÁLLT AZ ÖSSZEFOGÁS VEZETTE VÁROSHÁZA, AMINEK GYERMEKEINK LETTEK A KÁRVALLOTTJAI!

A DEÁKVÁRI KRESZ PARKBAN LELKES DIÁKOK SEGÍTSÉGÉVEL ASZFALTRA FESTETT JÁTÉKOK KÉSZÜLTEK