PAPP ERIKA: CSAK PÁR ÉRDEKESSÉG, AMI A KOMMUNÁLIS ADÓ KAPCSÁN DECEMBER ÓTA TÖRTÉNT 2.

Papp Erika, a Naszály-hegyiek szószólójaként a Váci Élet Facebook-csoportban kitett már egy írást az Újra megáll a kés a levegőben a városházán – Matkovich és Ferjancsics között izzik a feszültség” című cikkünk nyomán, most újra felszólalt. A külterületiekre kivetett kommunális adó kapcsán osztotta meg neheztelését e közösségi oldalon, ugyanis ténylegesen kiküldte a városháza öt évre visszamenően a csekkeket, aminek március 20-a körül járt le a fellebbezési lehetősége. A csekkek időarányosan 80-100 ezer forint összegűek. Az ott lakóknak innentől kezdve van lehetősége arra, hogy a törvény adta lehetőséggel élve könnyítési kedvezményi kérelmüket benyújthassák.

„Akik megkapták a határozatot és nem éltek a fellebbezés lehetőségével, ideje megírni a kérelmeket.

Mint már az előző posztban is említettem, a törvényesség keretein túl ígéretet kaptunk az egyedi elbírálásról is.

Kérlek, nézzétek át a lehetőségeket. És annak függvényében írjátok meg a kérelmeket. 

Fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy az egyedül élő nyugdíjasok is kérelmezzék az adómentességet. Tudom, hogy sokan megszokásból tépitek le a csekket és mentek vele a postára. De jelen helyzetben az a 2 x 10.000 forint is segítség számotokra. (Bocsánat a tegezésért!)

Ugyan van az önkormányzatnak formanyomtatványa, de nem tudom, hogy a pandémiás helyzet miatt mennyire ragaszkodnak annak kitöltéséhez. Igyekszem a kommentekhez befényképezni, hogy ezzel is elkerüljük a hivatalban a sorban állást és vagy a tömeget, formailag megfeleljen az előírásoknak.

Szeretném még felhívni a figyelmet a határidők betartására.

Ezt úgy tudjátok kiszámolni, hogy a határozat kézhezvételétől számított 15+15 napon belül kell beérkeznie az önkormányzat részére. Az első 15 nap a fellebbezésre adott idő, a második 15 nap a jogerőre emelkedéstől számított. Például március 1-én vetted át a levelet, akkor 30-ig vissza kell juttatni a kérelmet. Természetesen van mód és lehetőség az önkormányzat dolgozóinak a segítségét kérni. A határozatok alján szereplő telefonszámokon éritek el őket.

Mivel van rá mód és lehetőség, ezért természetesen továbbra sem adom fel a helyi kommunális adórendelet módosításának ötletének elvetését. Bízom az emberséges és igazságos hozzáállásban, amely a kül- és belterületek különbségtételével elérhető lenne.”

Dokumentumok:

***

***

***

***

***