ÖSSZEVONHATJÁK-E A KÖZELJÖVŐBEN HÁROM VÁROS (VÁC, SZENTENDRE, GÖDÖLLŐ) HELYI TELEVÍZIÓIT?

Általában egy-egy tárgyalás valós tartalmának csak bizonyos része szokott sajtónyilvános lenni, ennek ellenére informálisan mégis kiszűrődnek gyakran olyan értesülések is, amelyek nem feltétlenül biztosak. A sajtó ilyenkor fordul megerősítésért vagy cáfolatért az illetékesekhez. Mivel a váci városházától kaphatnánk csak pontos információt, így nincsenek különösebb illúzióink a választ illetően, de mégis fel fogjuk tenni azt a kérdést, hogy tervezik-e a közeljövőben összevonni három város (Vác, Szentendre, Gödöllő) helyi televízióit?

Tény, hogy egyre gyakrabban gyűlnek össze Gödöllő, Szentendre és Vác polgármesterei – mint arról mind a városháza, mind a VácOnline is beszámolt már. Városházi forrásokból értesülve e megbeszélések egyik sajátos hozadéka lehetett, hogy talán hamarosan összevonják a gödöllői, szentendrei, váci média hátteret (főleg a televíziókat), hiszen így mindhárom településnek gazdaságosabbá válhatna a propagandája.

Amíg nem érkezik rá cáfolat, addig nem tűnik teljesen légből kapottnak a hír, hiszen egyrészt ez nyilvánvalóan mindhármójuk közös érdeke lehet, másrészt valóban oly gyakran egyeztetnek, hogy biztosan lehetnek egyelőre még nem publikált olyan közös terveik, amelyek egyike éppen a médiacégek részleges összevonása lehet.

Nem elképzelhetetlen, hogy a magukat szabad városoknak aposztrofáló települések vezetői közötti egyeztetéseken felmerülhetett, a váci stúdióból is egy jóval kisebb stábra lesz csak szükség, amivel jelentős kiadást takaríthat meg a város. Mivel a propaganda is közös, így együttesen bírálják a kormányt, ez képezheti majd a közös tartalmat.

Kérdés, hogy e feltételezett hardcore-ba forduló, feltétlen hűséget követelő médiaterepen mi lesz majd az „egyrészt-másrészt” médiamunkások sorsa?