MATKOVICH BÜSZKÉN JELENTI, HOGY NEM NÖVELI TOVÁBB A TAVALY BRUTÁLISAN EMELT ADÓKAT

Nincs vasárnap polgármesteri, választói tábort megtartó szemfényvesztés nélkül: Matkovich Ilona újra érzékeltette városa polgáraival, hogy „mennyire lát a pályán”. Így ezúttal olvashattunk egy tőrőlmetszett ateistától két bekezdésnyi erkölcsi tanítást a keresztény-konzervatív politikai morálról, egy bekezdést kapott a kormányfő, hogy mit tegyen az európai költségvetéssel, most csak két bekezdést ért meg a kiadós kormányekézés és egy szomorkodó megállapítás került a végére, hogy mennyire fáj, ha késlekednek neki egy-egy válasszal.

„Választ szeretnék kapni a leveleimre, a benyújtott tervekre, a kérdéseimre.” Lakosoknak, intézményvezetőknek, képviselőknek, sajtónak gyakorlatilag alig válaszolótól ez már megint több, mint szemforgatás!

Sajtótájékoztató CSAK a baráti médiának – az életre kelő ötvenes évek a városházán!

Az anyag második fele pedig újra a részrehajló, immár mértéket végképp nem ismerő önfényezés terepe volt!

 

Lássuk sorra:

  • Bár megemlítette, hogy a Hársfa utcai óvoda felújítására a harmincmilliós pályázati forrást még az előző városvezetés nyerte el, de azt megint sikerült elkennie, hogy egy esztendő miért volt kevés a projekt befejezésére, amikor a pénz már régen a városháza kasszájában volt. (Ja, hogy előbbre való volt a saját irodák szépítgetése?)
Nem a városnak, nem kormányzati pályázatnak, hanem a tábla szerint az Összefogásnak köszönhető az óvoda felújítása
  • Bár nem tudni, mely képviselőket meghallgatva (ellenzékieket biztosan nem!) november 15-én határozott arról, hogy Vácon jövőre semmiféle adóemelés nem lesz, mindeközben nagy csönd lengi körül a kültelken élőkre kivetett kommunális adót, amelyet most öt évre visszamenőleg szeretnének bevasalni azoktól, akik gyakorlatilag nem részesülnek semmiféle kommunális szolgáltatásban. A karácsonyi ajándékcsomag 100.000 Ft mínuszt jelenthet számukra!

És még büszke is arra, hogy a város nem emel adót a tavalyi brutális emelések óta…!

  • Bár tudatta, hogy minden óvodában bevezették a Vitaminprogramot, de továbbra sincs válasz arra, hogy miért kellett lerontania a közétkeztetés minőségét a jelenlegi, az elszenvedői szerinti, minden kritikán alulira.
„Vitaminbomba” az új közétkeztetési ételcsomagban
  • Bár a héten ismét ülést tartott a Helyi Operatív Törzs, de személyi összetételéről a nagy nyíltság jegyében gyakorlatilag nem tud a város.
  • Bár bejelentette, hogy gyermekeink csereüdültetésben részesülnek jövő nyáron Baján és Hódmezővásárhelyen, de nem tett említést arról, hogy ezekben a városokban a szivárványkoalíció győztesei éppen a teljes pályás ideológiai letámadással vannak minden fronton elfoglalva. Csak próbálják elképzelni, ha nem a „szabad városok” egyikében nyaralnának a gyermekeink! Esztergom… Balassagyarmat… Dunakeszi… maga lenne a hideglelés!
Baja: Nyitrai Klára (Momentum), Hódmezővásárhely: Márky-Zay Péter (baloldali összefogás)
  • Bár a szivárványkoalíció szó használatát nehezményezte Matkovich Ilona, de elhallgatta, hogy a váci konzervatív sajtó ezt a nem sikamlós utalást amiatt használja az egyébként LMBT ideológiát nyíltan felvállaló városháza politikai konglomerátumára, mert ez egy bevett, minden pejoratív tartalom nélküli, politológiai kifejezés. Angela Merkel legutóbbi nagykoalíciója óta nevezik a politológiában az egészen szélsőséges oldalakról összeverbuválódott koalíciókat Jamaica-koalíciónak, hazánkban pedig szivárványosnak a helyi, speciális párt színek miatt. A Jamaica-koalíció egyébként a nevét arról kapta, hogy a pártok színei kiadják Jamaica nemzeti zászlajának a színeit, ami egyúttal utalás arra is, hogy ez a kombináció a német politikában ritka, azaz egzotikus. Magyarországon a lila Momentumtól, az MSZP vörösén át az LMP zöldjéig tart a szivárvány szín-összetétele.
Fent a németek „színes” koalíciója, lent a gödieké, amely azért csak hasonlít színeiben a szivárványra
  • Bár megírta, hogy kérte a dolgozók bérkiegészítő támogatását az önkormányzati, kulturális szféra önhibájukon kívül munka nélkül maradt munkatársainak, és a konyhai dolgozóknak, de arról mélyen hallgatott, hogy vajon a tavasszal törvénytelenül nem kifizetett dolgozókat kifizette-e azóta, illetve eszébe jutott-e, ahogy Kaposvár polgármesterének igen, hogy esetleg maga kezdeményezhetne kompenzációt a város erejéből? Tudjunk róla, hogy Kaposváron a teljes alapbérüket megkapják azok a bölcsődei és óvodai dolgozók, akik ugyan nem fertőződtek koronavírussal, de kontaktszemélyként mégsem mehetnek be dolgozni munkahelyükre. Erről a település polgármestere döntött. Szita Károly elmondta, hogy eddig ilyen esetben a dolgozók szabadságra mentek, vagy táppénzt kaptak, ami viszont csak az alapbérük 60 százalékát jelentette. Az új rendelkezés december 1-től érvényes és jelenleg 67 dogozót érint – számolt be erről vasárnap a HírTv.