EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – MOKÁNSZKY ZOLTÁN GYORS INTÉZKEDÉST SÜRGET

Mokánszky Zoltán szeptember 16-án tartott sajtótájékoztatón hívta fel a városvezetés figyelmét az Ambró Ferenc utcában uralkodó áldatlan állapotokra, a Deákvár közepén már-már Jurrassic parkot idéző Vízfogóra és a derecskei szennyvíztisztító telep felől áradó elviselhetetlen bűzre. 

Amint látják, itt vagyunk kinn a gazban – mutatott szét az Ambró Ferenc utcai helyszínen a város kormánypárti képviselője. Legyen ezúttal rendhagyó ez a sajtótájékoztató, én tennék föl egy kérdést:

ez már az osztrák kisváros?

Egy évvel ezelőtt az önkormányzati választás kampányában a szivárványkoalíció azzal kampányolt, hogy ha ők nyerik a választást, akkor az első az lesz, hogy csinálnak egy nagy, egész várost érintő takarítást, folyamatosan rendben fogják tartani a várost.

Most eltelt a választás óta több mint 11 hónap, s láthatják a helyszínen az eredményt. A kérdés csak az, lesz-e ez még lejjebb is?

Ezt a területet szemlélve az embernek az az érzése, mintha Csernobilban lenne. Méteres gazok, különböző allergén növények burjánzanak. A Lajos-telepen élők folyamatosan panaszkodnak, hogy elviselhetetlen a levegő, szellőztetni sem lehet.

Lajostelep, Ambró Ferenc utca

Az a kérdésem a városvezetés felé:

miért büntetik folyamatosan a választókat azzal, hogy ilyen elviselhetetlen állapotok között kell élniük?

Az a kérésem, hogy az Ambró Ferenc utca területén lévő áldatlan állapotokat azonnal szüntessék meg, mert azok a szigorú intézkedések, melyeket a Covid-járvány miatt hoztak, nem teszik lehetővé, hogy az allergiás gyerekeket a szülők óvodába, iskolába vigyék, így ők sem tudnak munkába menni.

A másik problémás terület, Deákvár közepe, a Vízfogó, ahol csak a külső részt kaszálják, a belső rézsűn hasonló állapotok vannak, mint itt. Méteres gazok, allergén növények. Ott már a Jurrassic park jeleneteit is le lehetne forgatni. Ha ott dinoszauruszok megbújnának, észre sem vennék.

Deákvár, Vízfogó és környéke

A napokban többen jelezték, hogy a derecskei szennyvíztisztító telep felől elviselhetetlen bűz árad, tájékoztatást kérünk, hogy mi ennek az oka és mihamarabb szüntessék meg, mert e miatt is elviselhetetlen az élet. Még Deákváron is érezhető, ha olyan a széljárás. Szinte az egész várost beteríti ez a bűz.

Az előző ciklusban folyamatosan támadtak bennünket és számon kérték tőlünk a közterületek rendben tartását.

Mokánszky Zoltán – Fotó: VácOnline

Ez a városvezetés minden eddigit alul teljesít, ilyen rendezetlen, elhanyagolt a város még soha nem volt. Ráadásul 300.000 négyzetméter rendben tartását kiszervezték a lakókra büntetés terhe mellett, hát ők milyen büntetést érdemelnének ezekért az áldatlan állapotokért?

Lehet arra hivatkozni, hogy ez a vasúthoz tartozó terület, ha igen, rakják rendbe és számlázzák le a vasút felé. Az nem lehet, hogy a városvezetés és a vasúti vezetés egymásra mutogasson, eközben az itt lakók életminősége elviselhetetlen, mely közel ezer embert érint – zárta a lakossági panaszok felsorolását Mokánszky Zoltán.