Vác momentumos főépítésze szerint baloldali váci képviselő által begyűjtött konzultációs íveket bármire fel lehet használni

Jess Kinga, váci baloldali képviselő, a polgármester tanácsnoka (tényleg, ezt a posztot csak miatta hozták létre) a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, ő is gyűjti a nemzeti konzultáció íveit. A jogi szempontból aggályos akciót az O1G hirdető, momentumos, korábban rongálásaival hírekbe kerülő váci főépítész, Zöldi Péter komment formájában támogatta, sőt, három lapáttal pakolt rá, mikor kijelentette: a begyűjtött íveket „bármilyen célra” fel lehet használni.

Emlékeztető: Zöldi Péter októberben a baloldali koalíció momentumos indulójaként óriásit bukott Mokánszky Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje ellen, így kárpótlásul megkérdőjelezhető szakmai indoklás mellett Vác város főépítészének nevezték ki. A politikai alapon kinevezett köztisztviselő kommentje szerint akinek az íve Jess Kingához kerül, az „felhatalmazást ad rá, hogy bármilyen célra fel lehet használni” ezeket az íveket.

Az alábbi kérdések merülnek fel bennünk a „bármilyen” szót látva:

  • Visszaélhetnek-e más állampolgárok konzultációs jogával?
  • Honnan tudható, hogy nem kerülnek hozzá személyes adatok, ha valaki mégis borítékban adja le?
  • Hogyan bizonyítják, hogy a náluk levő íveket önszántukból adták nekik?
  • Mi akadályozza meg őket, hogy postaládákból, hozzájárulás nélkül is begyűjtsenek íveket?
  • Úgy gondolják, hogy a baloldaliakra nem vonatkoznak a hatályos szabályok? (lsd. USA)