Már a függetlenség látszatára sem ügyelnek – kormányellenes trágár főépítész

Vác főépítésze a közösségi médiában olyan arcképet tett ki magáról, melyen kormányellenes trágár „O1G” felirat látható. A köztisztviselőkről szóló törvény előírja, hogy minden köztisztviselőnek politikafüggetlennek kell lennie, és munkaidején kívül se tanúsíthat olyan magatartást, ami függetlenségét megkérdőjelezi vagy a polgárok egy részének bizalmát rombolja a közhivatal iránt.

Zöldi Péter a baloldal önkormányzati képviselőjelöltje volt az önkormányzati választásokon

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a körzetét ugyan elbukta, mégis hamarosan városi főépítész lehetett. Bár tudnia kellett később arról, hogy a Duna-parton a vizes sportok háza építése szépen alakul, a főépítész mégis körömszakadtáig azt állította, hogy ott „semmi nem épül”.

A köztisztviselő jelenlegi profilképe

De hiába a fontos városi köztisztség, a Momentumos lendület nem hagyott fel Zöldi Péterben. Vác város főépítészeként ugyanis a kormányfőt trágár szavakkal illető, eredetileg Simicska Lajostól származó „O1G” feliratot tette ki saját arcképére a közösségi médiában.

Így képzeli tehát a baloldal a független kormánytisztviselőket: független az, aki baloldali. Gratulálunk!

Az új városvezetés lassan már mindent átpolitizál: a színháztól a kézilabdáig, a kórháztól a városépítészetig. De hát ne felejtsük, Matkovich Ilona már a színház – azóta kiszorított – igazgatójának is megüzente: neki minden városi intézményvezetőtől a lojalitás a legfontosabb.

Ha valaki politikailag megbízható, akkor neki mindent szabad. Ez lenne a Matkovich által ígért osztrák kisváros működési modellje?

Kiemelt kép: Az átpolitizált városháza