Ez már az osztrák kisváros…? – a szakemberek kezéből kivéve műkedvelőkre bízta a sövények gondozását a város

Beérkeztek az első fényképekkel illusztrált olvasói levelek, amelyek az átgondolatlan, új közterületi rendelet következményeire hívják fel a figyelmet. Olvasónk a képes beszámolójában azt mutatja be, hogy milyen furcsa, helyenként bizarr látványt nyújtanak a jó szándékkal, a rendeletnek való megfelelés kényszere által elvégzett, de meglehetősen szakszerűtlen sövényvágások.

Levelében kifejti, hogy határozottan rossz döntésnek tartja, ha ezentúl a lakóknak kell vágnia az ingatlanok és az úttest közötti sövényt is.

Az általa küldött képek tanúsága valóban az, hogy egy helyütt jól-rosszul kezelt csökevény-ágak meredeznek, közvetlen mellettük pedig bozót látható, ahogy épp a lakók ráértek, ahogy szakértelmükből, szerszámokkal való ellátottságukból telt.

Az a fotó is talán önmagért beszél, amely a városfejlesztő telephelye előtti sövényt mutatja, ami jelzi, hogy a lakosságtól elvárt, pénzbüntetést is kilátásba helyező rendeletet a város nem feltétlenül érzi magára kötelező érvényűnek. Ha valahol példaértékűnek kellene lennie mindennek, ez a hely lenne az.

Számos helyen az autókihajtás már balesetveszélyes a rossz kilátás miatt.

A Budapesti főúton a díszsövény nyírását eddig kiváló szakemberek végezték, most azonban mindenki úgy vágja, ahogy képességéből, erejéből, lehetőségeiből telik.

A látvány így siralmas!

A tény az, hogy a díszbokrok kaszabolása elindult. Az olvasónk kérdése, hogy valóban kell-e értenie minden városlakónak a sövények szakszerű nyírásához, kötelezheti-e a rendelet a váciakat arra, hogy ezt a munkát is elvégezzék?

Amennyiben igen, akkor szinte biztosan elveszítik utcáink az eddig egységes arculatukat.