TOVÁBB GYŰRŰZIK AZ MSZP-S SZÁMLAHAMISÍTÁSI BOTRÁNY?

A tegnapi napon (hétfőn) meglepő módon, tíz perccel a váci városházi közmeghallgatás előtt – amit a baloldali önkormányzat a pandémiára hivatkozva eddig csak online lakossági fórumokkal igyekezett kibekkelni – Kiss Zsolt hirtelen kitett egy meglehetősen zavaros tartalmú, szerintünk szánalmasan önmosdató, egyelőre nem többre, csak a saját szavahihetőségére alapozott, bizonyíték nélküli közleményt, amelyben arról igyekezett meggyőzni a váciakat, hogy ártatlan a már számos cikkünkben nehezményezett pártpénz-sikkasztási ügyben.

Kiss Zsolttal kapcsolatban közben a friss hír, hogy az ügyészség állítólag egyelőre arra az álláspontra jutott, hogy a váci baloldali alpolgármester meggyanúsításához még kevés terhelő adat érkezett be.

Mindazonáltal információink szerint ebben az ügyben a nyomozás igazából továbbra sem zárult le.

Továbbra is nyitva maradt, hogy ki volt az,

  • aki végül is meghamisította a pártszámlákat,
  • ki írt alá hamisan,
  • valamint ki volt az, aki a megyei MSZP-s pártvezetők nevében iparszerűen „igazolt” bizonylatokat.

Lapunk tudomása szerint ebben az ügyben közel sincs még vége a nyomozásnak, úgyhogy az eset felgöngyölítése még nem zárult le.

Ebben a pillanatban – bár az ügyészség valóban úgy ítélte meg, hogy Kiss Zsolt meggyanúsításához éppen nem egyértelműek még az adatok, – de ez közel sem jelenti azt, amit Kiss Zsolt állít, hogy ellene csak egyféle lejáratás zajlik.

Információink szerint tovább folyik a nyomozás.

Amennyiben bármiféle törvénytelenség lenne a részünkről, akkor lapunkat, valamint a Váci Világot már aznap beperelte volna a baloldali alpolgármester.

Egyébként a közeljövőben nem lepődne meg a VácOnline, ha hamarosan ebben az ügyben a sértettek – azok az MSZP-s pártvezetők, akiknek a nevében Kiss Zsolt irodavezetői munkássága alatt egykor a fiktív számlákat aláírták – hamarosan újabb feljelentést tennének.

Egy  további különös epizódja a történteknek, hogy ezeket a kárvallott baloldali pártvezetőket azóta – valamilyen különös indokból – a Tóth Bertalan vezette MSZP MIND (!) kirakta a tagjai közül.

Lapunk információi szerint e pártvezetők a napokban újabb bizonyítékokkal állhatnak elő a nyomozó hatóságok felé, úgyhogy nem csodálkoznánk, hogy hamarosan újra felelevenedne a váci Kiss Zsolt-ügy.

Lapunk további információja még az, hogy egy magánszemély a Központi Nyomozó Ügyészség felé ma feljelentést is tett ebben az ügyben.

***

PestiSrácok/Sokmilliós csalás vádja és kibontakozó belharc a kongresszusra készülő MSZP-ben

Magyar Hírlap/Tóth is jegelte a „számlagyár” rejtélyét

Magyar Hírlap/Zsákban vitték az MSZP fiktív számláiról szóló bizonyítékokat

Magyar Hírlap/Sikkasztással gyanúsítják Vác alpolgár­mesterét