VASÁRNAP SORSDÖNTŐ BAJNOKI MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK A LIGETI STADIONBAN

A labdarúgó NB III-as bajnokság közép-csoportjának hosszú hétvégi fordulójában csak még izgalmasabbá vált a Vác FC szempontjából (is) a május 30-i záró játéknak, miután csapatunk pont nélkül jött haza Dunaújvárosból.

A 23-ai meccsen az esélyesebb Dunaújváros PASE érvényesítette a papírformát házigazdaként, 2 – 1-es győzelmük végképp nagyon veszélyes helyzetbe sodorta városunk csapatát.
Most a Vác FC az utolsó, még nem kieső pozíciót foglalja el a tabellán, de a 16. helyen utánunk következő Hódmezővásárhellyel szemben csupán egy pont az előny.

Magyarán a vasárnapi záró fordulóban – hazai pályán, a már biztos kieső Szegedi VSE ellen – egy esetleges vereség totálisan a közvetlen fő riválisok eredményeitől tenné függővé a bennmaradást, amire egy döntetlen sem lenne biztosíték – csakis a győzelem tarthatja biztosan a harmadik osztályban városunk csapatát.

Váci szempontból a legérdekesebb két másik meccs: Szekszárd (szintén 44 ponttal 14. a tabellán) – FC Dabas (már biztos bronzérmes); Hódmezővásárhely (43 ponttal jelenleg 16., kieső pozíció) – Dunaújváros PASE (47 ponttal 13. a tabellán).

Akárhogy osztunk-szorzunk-kalkulálgatunk, sorsdöntő lesz a ligeti stadionban 30-án 18 órai kezdettel következő összecsapás, jó játékra lesz szükség, ha ez nem jön be, akkor nagy szerencsére is – mindenesetre jól jön majd a szurkolás Csank János gárdájának.

Hajrá Vác!

Ribáry Zoltán