Karácsony előtt néhány nappal hagyta el beteg gyermekét

Egy Olvasónk hívta fel figyelmünket egy kosdi albérletben élő, nehéz helyzetben lévő váci családra, ahol az apát, Jánost és két gyermekét, Juditot és Alexandrát Karácsony előtt néhány nappal hagyta el az édesanya. Az egyik lány, a 24 esztendős Alexandra születésétől fogva halmozottan sérült, 24 órás felügyeletre szorul. A két gyermekével magára maradt István rendkívül nehéz helyzetbe került. Egy keresetből nem képes eltartani magukat, illetve Alexandra felügyeletét sem tudják biztosítani. A jelenlegi állás szerint beteg lánya mellé hamarosan gyámot jelölnek ki, majd elkerül a családtól.

– Huszonhat évet dobott el a feleségem, s igazából nem értem miért. Mindösszesen egy cetlit hagyott maga után, hogy: "Elmentem, ne keressetek" – kezdi történetüket az elkeseredett édesapa, amikor kedden este meglátogattuk őket. – Felváltva vigyáztunk Alexandrára. Sajnos őt etetni, fürdetni, pelenkázni kell, önmagát nem képes ellátni. A jelenlegi helyzetben nem fogjuk tudni megoldani az állandó felügyeletét, így hiába áll majd rendelkezésre a kijelölt gyám révén a lányom nyugdíja és az utána járó családi pótlék – amit decemberben még az édesanyja vett fel -, nem fogjuk tudni megoldani, hogy velünk maradjon, holott szívem szerint ezt szeretném. Hosszú évek óta ezt csináljuk – hangzik el János elcsukló hangján.

János és beteg lánya, Alexandra

Alexandráról lényegében lemondtak az orvosok, és igazán pontos diagnózis nincs is többrétű betegségére, amely miatt testi, szellemi fogyatékkal kénytelen élni az életét. Bár a szakemberek azt jósolták, örök életére fekvőbeteg marad, Alexandra 15 éves korába megtanult járni. – Huszonhárom éves koráig hordhattuk fejlesztőbe, ami azért sokat segített rajta – hangsúlyozza ki az édesapa, akitől megtudtuk, hogy az Alexandrának járó pénz ideiglenes kiesése miatt – míg a gyám kijelölése meg nem történik – most nehéz helyzetben vannak és gyors segítségre szorulnak.

Kollégáink a látogatás alkalmával némi tartós élelmiszert és gyümölcsöt vittek a családnak. Többek között ezekre van szükségük most.

Kérjük kedves Olvasóinkat, hogy: aki Jánosékat tartós élelmiszer, ruha vagy tüzelő felajánlással tudja segíteni, az jelentkezzen náluk a ninjababa472@gmail.com e-mail címen.

Ha valaki úgy érzi, hogy inkább anyagi támogatást – akár csak 1-2000 forintos – nyújtana a családnak, azt az alábbi számlaszámra történő utalással teheti meg:

12026001-01584031-00100001
Kedvezményezett: Németh Judit

A család nevében is köszönünk minden segítséget!