BÓTH JÁNOS: AZ URALKODÓ HELYI REZSIM PRÓBÁL KITÉRNI A NYILVÁNOSSÁG ELŐL

Matkovich Ilonáék manipulálják a népet – mondta önkormányzati szembesítőjében Bóth János, Vác korábbi MSZP-s polgármestere és országgyűlési képviselője.

2019-ben az Összefogás Vácért azt hirdette, hogy programjuk a szakértelem, a megvalósíthatóság, a demokrácia és a tisztakezű városirányítás. Ennek ellenére az önkormányzati demokrácia területén bevezették, hogy a testületi ülések állandó napirendjén ne szerepeljenek a jelentősebb beruházásokról szóló tájékoztatók.

„Nehogy már magyarázkodni kelljen a semmiről, vagy az alig valamiről! Amiről nem tud a lakosság, az nem fáj-feltételezik az Összefogás propagandistái” – magyarázta Bóth János.

Egy idő után a rendszeres likviditási jelentés is lekerült a testületi ülések napirendjéről.

„Az aktuális pénzügyi helyzetre ne legyen kíváncsi a nagyközönség!-vélik Matkovichék. Így könnyebb manipulálni a népet” – véli Bóth.

Arról, hogy a Városfejlesztő Kft. rendszeres, havi testületi beszámolója is lekerült a napirendről Bóth János azt mondta, hogy

„a város milliárdos költségvetésű vállalkozásának működése minden váci választópolgárt érint, a lakossági problémák tömegével itt jelennek meg. Ne lehessen ennek kapcsán kérdezni, véleményt mondani, ezért az uralkodó helyi rezsim így próbál kitérni a nyilvánosság elől.”

forrás: vacivilag.hu