ÉLETMŰDÍJAT KAPOTT MOLNÁR FERENC FOTÓMŰVÉSZ

A Forte Fotóklub Vác közösségét is erősítő Molnár Ferenc fotóművész (EFIAP/G klubtag) megkapta a Magyar Fotóművészek Világszövetsége legrangosabb elismerését, a 2013-ban alapított Életműdíjat.

Az MFVSZ minden évben azon alkotóknak adományozza ezt a kiemelt díjat, akik a fotóművészet szakmai, közéleti és társadalmi területén kiemelkedő munkát végeztek, hosszú időn keresztül elismerésre méltó tevékenységet folytattak, példamutató magatartást tanúsítanak és ezzel a szakma és a világszövetség hírnevét is növelik.

A most életműdíjjal kitüntetett alkotó 1953-ban született Őrszentmiklóson. A ’80-as évektől foglalkozik a művészi fényképezéssel. Az ember, az emberi környezet és a természet áll érdeklődésének középpontjában.

Alkotásaival kétszázötvennél is több hazai és nemzetközi pályázaton és kiállításon vett részt eddigi pályafutása során, és száznál több díjat kapott.

Fotóit kiállításokon láthatták az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában, Argentínában, a Dominikai Köztársaságban, Írországban, Angliában, Skóciában, Walesben, Spanyolországban, Andorrában, Franciaországban, Luxemburgban, Belgiumban, Svédországban, Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Szlovéniában, Horvátországban, Macedóniában, Szerbia-Montenegróban, Bosznia-Hercegovinában, Görögországban, Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában, Azerbajdzsánban, Grúziában, Kirgisztánban, Oroszországban, Törökországban, Egyiptomban, Cipruson, Szaúd-Arábiában, Iránban, a Dél-Afrikai Köztársaságban, az Egyesült Arab Emírségekben, Indiában, Sri Lankán, Nepálban, Bangladeshben, Bhutánban, Macauban, Szingapúrban, Kínában, Hong Kong-ban, Taiwanban, Koreában, Japánban, Malaysiában, Indonéziában, a Fülöp-szigeteken (Manila), valamint Ausztráliában is.

1992-től tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE). 2004-ben megkapta a „Nemzetközi Fotóművész Szövetség Művésze” diplomát (AFIAP). 2007-ben a „Nemzetközi Fotóművész Szövetség Kiválósága” diplomát is megkapta (EFIAP). 2008-ban az Oktatási és Kulturális Miniszter által adományozott Csokonai Vitéz Mihály alkotói díjban részesült. 2009-ben megkapta a „Nemzetközi Fotóművész Szövetség Kiválósága” bronz fokozatú (EFIAP/B), 2013-ban az ezüst fokozatú (EFIAP/S), 2014-ben pedig az arany fokozatú (EFIAP/G) diplomáját. 2014-től tagja a Magyar Fotóművészek Világszövetségének (MFVSZ).

Gratulálunk a díjhoz Molnár Ferenc fotóművésznek.