IMRE ZSOLT: 2026 KÖZEPÉRE ELKÉSZÜLHET A FELÚJÍTOTT SZAKRENDELŐ VÁCON

Megjelent a váci szakrendelő felújítását is magába foglaló pályázati felhívás – hívta fel a figyelmet Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a közösségi oldalára feltöltött videójában.

„A pályázati támogatás jellemzően uniós forrásból áll, de mivel a brüsszeli pénzek alaptalan politikai vádakra hivatkozással továbbra sem érkeznek meg, ezért a szakrendelő felújításához szükséges támogatást e pályázat keretein belül nemzeti forrásból, a magyar kormány fogja finanszírozni. A pályázat társadalmi egyeztetése a felhívás közzétételével megkezdődött” – mondta el a részleteket Imre Zsolt.

„A felhívásban szereplő ütemezés szerint a projekt már az idei esztendőben, nyár derekán elkezdődhet” – tette hozzá.

Imre Zsolt rámutatott arra is, hogy „a rendelő felújítása évek óta esedékes, az eddigi elhúzódásának egyik oka a jelenlegi városvezetés átlátszó, szakmaiatlan kifogása volt a tervezés során felmerült telekcsere kapcsán. Ezt követően pedig Brüsszel fagyasztotta be az általuk kreált, koholt vádakra hivatkozás alapján a Magyarországnak jogosan járó források kifizetését, amely a tervezett felújítás pénzügyi fedezetét jelentette volna. A projekt tehát most kezdetét veszi, a nemzeti forrás rendelkezésre áll, a megvalósítás elől minden anyagi akadály elhárult.”

„Nyomatékkal felhívom a városvezetés figyelmét arra, hogy ha már támogatni nem tudják , legalább átlátszó politikai manővereikkel ne akadályozzák a kivitelezést, és akkor a kiírás szerinti határidőre, 2026 év közepére elkészülhet a felújított szakrendelő” – zárta mondandóját Imre Zsolt.