A JOBBOLDALNAK MÁR VAN POLGÁRMESTERJELÖLTJE, MATKOVICHÉK TOVÁBBRA IS MARAKODNAK

Az a hír járja a városban, hogy Matkovich Ilonáék között továbbra sincs egyetértés a baloldali polgármesterjelöltet illetően. A pletykák szerint Matkovich Ferjancsics Lászlóval áll szemben. Közben a Fidesz-KDNP már bejelentette, hogy Imre Zsoltot indítja polgármesternek. 

Már február van, de a városlakók még mindig csak találgatják, hogy vajon kit indít a váci baloldal polgármesternek a júniusi választáson. A baloldal bizonytalansága alátámasztja, hogy már sajátjai is elégedetlenek Matkovich Ilonával. Korábbi támogatói sem nézik jó szemmel családja fékezhetetlen harácsolását.

Matkovich Ilona mögé még a DK elnöke sem állt be. Gyurcsány Ferenc sok vidéki várossal ellentétben, Vácról egyelőre nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy kit indít polgármesternek.

A jelenlegi helyi politikai viszonyokat látva az is elképzelhető, hogy két baloldali jelölt is harcba száll a polgármesteri székért. Amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, Matkovich Ilona legesélyesebb ellenfele az a Ferjancsics László lehet, aki az utóbbi időben nyílt pozícióharcot indított. Kirohanásainak bárki szem-és fültanúja lehetett az utóbbi képviselő-testületi üléseken. Ferjancsics többek között azért emelte fel a hangját, mert a városi közpénzből fenntartott televízióban cenzúrázták őt.

Vagyis a baloldaldalon egy Matkovich és egy Ferjancsics-lista versenyezhet. Miközben Matkovich Ilonáék továbbra is csak marakodnak egymással, a Fidesz-KDNP már a múlt héten bejelentette, hogy Imre Zsoltot indítja polgármesternek.