SZÁDOCZKI IMRE: VALLJANAK SZÍNT A BALOLDALI KÉPVISELŐK! A POLGÁRMESTER MELLETT ÁLLNAK, VAGY A VÁROS MELLETT ÁLLNAK?

A váci Fidesz és a KDNP azzal a kérdéssel fordul a képviselő-testületben ülő baloldali képviselőkhöz, hogy milyen okból vonták vissza a napirendről annak a bizottságnak a felállítását, amit a jobboldali képviselők kezdeményeztek a polgármester gyerekeinek tulajdonában lévő vendéglátóhely szabálytalan építkezéséről – erről beszélt Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke és Ványai László, a váci KDNP elnöke közös sajtótájékoztatójukon, hétfőn.

A Fidesz és a KDNP a napokban írásban fordul a baloldali képviselőkhöz. „Mi azt szeretnénk ezzel elérni, hogy a baloldali képviselők valljanak színt, a polgármester mellett állnak, vagy a város mellett állnak? Budapesti mintára történtek itt az események, mert Karácsony Gergelyék ugyanígy visszautasították a bizottságot a Lánchíd-botránnyal kapcsolatban.

Mint ismert, a váci kormánypárti képviselők egy vizsgálóbizottság felállítására tettek indítványt a Matkovich Ilona polgármester gyerekei tulajdonában lévő Duna-parti vendéglátóhelyen történt szabálytalan építkezés miatt. A Lujza és Koriander előkertjét ugyanis beépíthették annak ellenére, hogy arra a Helyi Építési Szabályzat nem ad lehetőséget. A bizottság végül azért nem áll fel, mert Kászonyi Károly javaslatára levették napirendről az ügy tárgyalását a januári képviselő-testületi ülésen.

„A baloldalon néma csend fogadta ezt a kezdeményezést, ami azt mutatja, hogy a baloldali vezetés erkölcsileg is megbukott, összezárnak, mélyen összefonódások vannak, amik lehetetlenné teszik az átlátható és törvényes működést” – mondta Ványai László, a váci KDNP elnöke.

Hozzátette: „minden demokráciában alapvető követelmény a törvényesség és az átláthatóság. Ez nem csak egy általános igény, amit megfogalmaznak, ez jogszabályoknak az alapelve, ami le van írva. Ezt negligálják, ezt hagyják figyelmen kívül a jelenlegi vezetők. Ezen szeretnénk változtatni.”