A FACEBOOKON RÁÜL A VÁCI KÉZIS LÁNYOK SIKERÉRE MATKOVICH, MIKÖZBEN ŐK EMELTÉK MEG BRUTÁLISAN A CSAPAT EDZÉSEINEK BÉRLETI DÍJAIT

Erős szelek fújhatnak Matkovich Ilona háza táján, ugyanis ma már a váci kézis lányok drukkereként tetszeleg, miután 2020-ban csaknem elüldözte a csapatot a városból.

Néhány nappal ezelőtt ismét sportdrukker szerepben tűnt fel követői előtt Matkovich Ilona. A közösségi oldalán egyenesen ráült a váci kézis lányok sikerére a baloldali polgármester, amikor a Praktiker-Vác 22-34-re győzött a NEKA otthonában.

A választásokhoz közeledve egyre jobban magára erőlteti a élszurkoló szerepet Matkovich, de a váciak nyilván nem felejtették még el a Praktiker-Vác 2020. májusi közleményét, amiben kétségbeesetten adták hírül, hogy az önkormányzat 60 százalékkal kívánja megemelni számukra a városi sportcsarnok bérleti díját.

„Számunkra teljesen megdöbbentő és elfogadhatatlan, az elmúlt években egyesületünk által teljesen felújított Városi Sportcsarnok (tető héjazat cseréje, nyílászárók cseréje, sportpadló cseréje, eredményjelző cseréje, öltöző felújítás, világítás cseréje, kiszolgáló helyiségek légkondicionálásának beruházása) bérleti díjának ezen mértékű váratlan megemelése” – írta a csapat.

Majd hozzátették: „egyesületünk nagyon szeretne más Pest megyei csapatok cipőjében járni, ahol a több száz milliós önkormányzati támogatás kevésnek számít, ugyanis nálunk pedig folyamatosan csak az lehet a kérdés, hogy 10 vagy 20 millió forinttal járulunk hozzá a város költségvetéséhez, a bérleti díjak befizetésével.”

Később végül sikerült megegyezniük a feleknek és 60%-os bérleti díj emelés helyett „csak” 30%-os lett, a kézis lányok pedig maradtak Vácon.

A balliberális polgármesternek egyébként nem áll jól a sportdrukker szerep. Tavaly októberben tőlünk tudta meg, hogy valóban hol játszott a váci NB I-es női kézilabdacsapat. A 2023. október 7-i mérkőzés idején Matkovich Ilona a Vác Városi Sportcsarnokból jelentkezett be közösségi oldalán az eredményekkel, ám a váciak nem ott, hanem Budapesten, az Elek Gyula Arénában léptek pályára az FTC ellen.