MATKOVICHÉK BEISMERTÉK: SZÓ SINCS VÁCON SEM AKKSIGYÁR, SEM MUNKÁSSZÁLLÓ ÉPÍTÉSRŐL

Annak ellenére, hogy hónapok óta akkumulátorgyár és munkásszálló építéssel riogatja a váciakat a balliberális önkormányzat, most hivatalos dokumentumot adtak ki arról, hogy nincs információjuk ilyen beruházásokról.

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke közadatként kért ki információkat az önkormányzattól egy esetleges akkumulátorgyár és munkásszálló építésről, mivel Matkovich Ilonáék hónapok óta azt kommunikálják, hogy akár ilyen beruházások is várhatók Vácon, hergelve ezzel a városlakókat. Odáig elmentek az ügyben, hogy egyik közvéleménykutatásuk témái között szerepeltek az állítólagos beruházások.

A Szabó Csabának adott válaszban ez áll: „2023. november 9. napján érkezett munkásszálló és akkumulátorgyár tárgyú közadatok megismerésére irányuló adatigénylése kapcsán tájékoztatom, hogy Vác Város Önkormányzat a tárgyban adatot nem kezel.”

Ezt maga Matkovich Ilona írta alá. Ennek fényében jogosan merül fel a kérdés, hogy ha az önkormányzatnak nincs adata akkumulátorgyár vagy munkásszálló építésről, akkor miért kell ezt a két beruházást folyton tényként kezelni?

„Egyre közelebb van az önkormányzati választás, és a baloldali városvezetés a botrányaikon kívül nem igazán tud mit felmutatni. Ezért kerestek egy témát, amivel szerintük be lehet csapni a váciakat és el tudják érni, hogy rájuk szavazzanak. Azt ígérték a választási kampányban, hogy támogatni fogják a cégeket, erre nem hogy nem támogatják, de még támadják is őket. Nem létező harcot vívnak, hogy átverjék a választókat, de a váciak okosak és nem fogják tudni becsapni őket” – reagált Szabó Csaba.