BUDAPESTI SOROS-PROPAGANDISTÁT EJTŐERNYŐZTEK A VÁCI HÍRNÖK ÉLÉRE

Főszerkesztőváltás történt a Váci Hírnök élén. A soros budapesti ember: Fekő Ádám.

Miért soros? Hát azért, mert Matkovich Ilona egykori kedvenc kollégája, Vicsek Ferenc is volt már soros egy rövid ideig. Már mint főszerkesztő. És ő is budapesti volt. Baj ez? Alapvetően nem. A mi szakmánk elég kicsi ugyanis. Majd’ mindenki volt mindenki kollégája itt is, ott is. Egy főszerkesztői poszt pedig igényel jónéhány éves szakmai gyakorlatot (mármint ha komolyan veszi magát). Ezért aztán kijelenthető, hogy bármely random város újságjában találhatni más városbéli, ne adj’ Isten, budapesti főszerkesztőket.

Nem. A gond az nem itt van. A gond azzal kezdődik, hogy a Váci Hírnök az önkormányzat hivatalos lapja. Ahol a hivatalos emberek a hivatalos álláspontot képviselik. A főszerkesztő személye pedig arról ad tanúbizonyságot, hogy a lap milyen szellemiségben képviseli ezeket a hivatalosságokat. Vagyis hivatalos lapnak lenni bizony felelősség.

Nézzünk bele kicsit ezek után a kolléga munkásságába. Nem vájkálni akarunk, és de pláne nem kritikai éllel tesszük mindezt. Csupáncsak miheztartás végett egy guglit megér, hogy kicsoda is Fekő Ádám. Kezdjük talán a Magyar Naranccsal, hiszen ezen a meleg (nem úgy meleg) almon nevelkedett Matkovich Ilona is, nem is véletlen talán, hogy összefújta őket a szél. Hogy azt mondja: „Háborodjunk fel együtt a Fidesz hülyéin!” Hát, ez elég erős kezdés, na. De lehet überelni: „Szuverén lázálmok: a magyar kormány és elvtársai harca egy ködös jelentésű fogalomért” Tyű, azt a szákramentomát! Ez de oda van téve! Komolyan mondom, mit nem adnék, ha én ilyen fájintos címeket tudnék adni! Nézzük is tovább, mi van még itt. „Importfasiszta a kirakatban: Tucker Carlson tündöklése Magyarországon.” Azt hiszem, ennyi elég is lesz. Menjünk tovább! Média1. Itt már olyan hangzatos címeket nem enged meg magának a kolléga, mint a MANCS-ban, viszont kitűnik, hogy neki is van vitriol az íróasztal fiókjában, már amennyiben a jobboldali kollégákat kell minősítenie.

Nem is elemezzük tovább, inkább levonjuk a konzekvenciát: Fekő Ádám minden bizonnyal  jó soros lesz Vácon. Igen. Úgy.

Molnár J. Péter

 

kiemelt kép forrása: Media1