SAJÁT MAGÁT HAZUDTOLTA MEG MATKOVICH ILONA A KÖZMEGHALLGATÁSON

Ahol csak tudja, támadja a gödi akkumulátorgyárat Matkovich Ilona és folyamatosan hasonló beruházással riogatja a váciakat. Ennek ellenére elektromos buszokat hozna Vácra, amik a közösségi közlekedés keretében szállítanák az utasokat.

A hétfői közmeghallgatáson mondta egy városlakó, hogy fejlesztésre szorul a helyi közösségi közlekedés. A felszólaló szerint ugyanis a váci tömegközlekedés nem olyan fejlett, mint amennyire egy ekkora városban az elvárható lenne. Környezetbarát, fenntartható, elektromos buszokra van szükség – tette hozzá.

Matkovich Ilona erre a felvetésre kivételesen reagált. Elmondása szerint „ez egy nagyon fontos téma.” Hozzáfűzte, hogy Baján és Budapesten tárgyalt már ezzel kapcsolatban.

„Több városban letelepszenek olyan gyárak, akik elektromos busz tervezéssel és kivitelezéssel is foglalkoznak szerencsére és tulajdonképpen gondolkodunk ezen, valóban….. Tervbe van véve, hogy ezen az úton megyünk tovább, és nagyon bízom benne, hogy eredményt is fogunk elérni.”

Matkovich Ilona tehát ellentmondásba keveredett, ugyanis miközben folyamatosan támadja a gödi akkumulátorgyárat, elektromos buszokat állítana forgalomba Vácon. Matkovichék akkugyártás-ellenességét bizonyítja az is, hogy nemrég a közvélemény-kutatásuk egyik kiemelt témája is ez volt.

A baloldal egyébként országszerte támadja az akkumulátorgyárakat és arról már megfeledkeztek, hogy a többi közt Gyurcsány Ferenc, Jakab Péter, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter 2021-ben azért bírálták a kormányt Dunaújvárosban, mert nem ott épül meg egy akkumulátorgyár.