ÉRDEMBEN SENKINEK SEM REAGÁLTAK A FELTETT KÉRDÉSEKRE MATKOVICHÉK A KÖZMEGHALLGATÁSON

Írásban kap majd választ – ismételte folyton Matkovich Ilona ahelyett, hogy válaszolt volna azoknak a városlakóknak, akik felszólaltak az idei közmeghallgatáson.

Valamennyi felszólalónak 3 perce volt arra, hogy kérdéseket tegyen fel a jelenlévő képviselőknek és a polgármesternek, valamint elmondhatták véleményüket a város közügyeiről.

Reakciót néha kaptak az elhangzottakra, de egyenes választ nem, ugyanis mindenkinek írásban fognak válaszolni, ezért a felszólalóknak meg kellett adniuk a lakcímüket.

Volt, aki arra mutatott rá, hogy közpénzhiénák és megélhetési politikusok ülnek a baloldali többségű képviselő-testületben. 

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke arra világított rá, hogy már rég el kellett volna készülnie a Szent István tér (Márvány tér) felújításának, de még mindig nem lehet látni a munkálatok végét.

Egy városlakó szerint fejleszteni kell a városi tömegközlekedést és elektromos buszokra lenne szükség. Erre a felvetésre Matkovich Ilona reagált, mondván, tudja, hogy megoldásra vár a közösségi közlekedés fejlesztése. Érdekesség, hogy nem kezdett el hadakozni az elektromos autóbuszok ellen, holott folyamatosan foggal-körömmel harcol az akkumulátorgyártás ellen. Sőt, megerősítette: „tervbe van véve, hogy ezen az úton megyünk tovább.”

Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnöke pedig azt hozta fel, hogy a váci vízilabdásoknak anyagilag jobban megéri Budapestre utazni és ott edzeni ahelyett, hogy ezt Vácon tennék meg. Szádoczki elmondása szerint erre már több szülő is panaszkodott. Rámutatott arra is, hogy Matkovich Ilonáék nemrég 20 százalékkal emelték meg az uszoda díjait.