A VÁCI FIDESZ SZERVEZETE TILTAKOZIK AZ EGYÉNI VÁLASZTÓKERÜLETEK MÓDOSÍTÁSA ELLEN

Az utolsó pillanatban variálta át a váci baloldali városvezetés az egyéni választókerületek területét a 2024-es választások előtt. A Váci Fidesz Szervezete szerint az átrajzolt körzetek is bizonyítják a városvezetés pánikolását.

„A Fidesz Váci Szervezete nevében tiltakozunk a választási körzetek módosítása ellen! A törvény által biztosított utolsó pillanatban átrajzolt körzetek is bizonyítják a baloldali városvezetés pánikolását és a demokráciához való hozzáállását. Kérdezzük, hogy tájékoztatták e az érintett választópolgárokat és kikérték-e véleményüket az ügyben? A néhány esetben több száz lakost érintő módosítások azért megértek volna néhány kérdést a polgárok irányába! Így viszont a város irányítása semmibe vette a demokráciát, semmibe vette a választókat, a fejük felett tette át őket egy másik körzetbe, egy másik képviselő felügyelete alá. Szánalmas próbálkozás egy alkalmatlan vezetéstől!” – írta Szádoczki Imre elnök, a Váci Fidesz Szervezete nevében. 

Mint ismert, átvariálták Matkovich Ilonáék az egyéni választókerületek területi beosztását, amit a város jegyzője a lakosságszám változásával indokolt.

Aki egyébként nem ért egyet a módosítással, bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a határozat ellen 2023. december 15-én 16.00 óráig. A bírósági felülvizsgálati kérelmet a Budapest Környéki Törvényszéknek címzett, de a Váci Helyi Választási Irodához személyesen (2600 Vác, Március 15. tér 11.), levélben, telefaxon vagy elektronikus levélben (jegyzo@varoshaza.vac.hu), illetve olyan elektronikus dokumentumként lehet benyújtani, amelyet a kérelem benyújtójának jogi képviselője vagy a Ve. 224. § (5) bekezdésben meghatározott esetben a kérelem benyújtója minősített elektronikus aláírásával látott el.