VÁCI POLGÁRI EST: BEJELENTÉS A MEMENTO MORI FOLYTATÁSÁNAK JÓL HALADÓ ELŐKÉSZÍTÉSÉRŐL

A csütörtökön este rendezett novemberi Váci Polgári Esten a házigazdák, Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Fábián Fédra háziasszony mellett a Memento mori – A váci legenda című film alkotógárdájának négy tagja, Kiss-Stefán Mónika producer-rendező, Reviczky Gábor és Kamarás Iván színművész, valamint Király István vágó érkezett az emelvényen elhelyezett asztal köré.

Egy kérdésre válaszolva a nemzetközi hírű vágó úgy fogalmazott, hogy nagy megtiszteltetés és inspiráló kihívás volt számára a Memento mori – A váci legenda végleges formába öntésében való közreműködésre szóló felkérés, aztán jövőbeli alkotói vágyai közé sorolta, hogy legyen folytatás és abban újra részt vehessen ő is.

Kiss-Stefán Mónika erre válaszolva bejelentette: már csaknem kész a második rész filmterve, mint fogalmazott, reményeik szerint 2024. nyarán újra foroghat a film Vácott, és az az elképzelés, hogy ezúttal még az első résznél is több vácit bevonjanak a mozidarab készítésébe, igazi közösségi élménnyé téve az alkotás folyamatát.
A tervezett második rész úgymond munkacíme is megvan már: Memento mori – A prédikátor.