FÉKEZHETETLEN A MATKOVICH CSALÁDI BIZNISZ ÉTVÁGYA

Letarolja Vácot a Matkovich-féle harácsoló társaság. Azt látják a váciak, hogy
egyvalamiben valóban kiemelkedő teljesítményt nyújt a város első női polgármestere – odateszi magát a családi ügyek és a családi biznisz érdekében.

Gombamód szaporodnak ugyanis regnálása alatt fia, Pajor Dániel vállalkozásának társasházai. Sok család sóhajt fel, bár ilyen ütemben épült volna meg a Bauer utcai bölcsőde, bár ennyire odatette volna magát a polgármester asszony a váci sportcsarnok megépítésében! Bár nem kátyúkat kerülgetve kellene hazajutnia sok vácinak! Bár nem az utcát elárasztó sorsukra hagyott hajléktalanok, a botrányos köztisztasági helyzet, és az elhanyagolt méteres gazos városképi látvány határozná meg Vác baloldali polgármesterének teljesítményét!

Értjük, érteni véljük polgármester asszony elfoglalt. Egyrészt ott van a családi biznisz.
Másrészt egy csomó ügyet kell elintéznie a fiának, hisz le kell vágatnia a Váci
Városfejlesztő Kft-vel a fia telkén a gazt, ott azért mégsem nőhet a parlagfű ugyebár?Harmadrészt unalmas lakossági fórumokra kénytelen járni, ha már meghívták a lakók, noha nem érti polgármester asszony a felháborodást, hisz ahol ő lakik ott is építkeznek, mégsem csinál ügyet belőle. Nade, a családért mindent.

Így fordulhat elő az, hogy Matkovich fia, tavaly nyáron váratlanul megkezdett Kőhíd utcai társasházának kivitelezése hamarabb elkészül, mint a 2019 óta, azaz megválasztása óta ígérgetett Bauer utcai bölcsőde. Értjük, az nem családi biznisz. Az csak rengeteg váci családot érintő beruházás lett volna. Volna, de a mai napig nem készült el. Mindenki más hibájából ugyebár. Ám, emellett arra is jut idő és energia, hogy dél Vácot is letarolja a Matkovich- mutyi.

Vác északi részén a Kőhíd utcában óriási botrányt okozott Matkovich Ilona fia,Pajor Dániel cége, a Geo-Art Team Kft. beruházása. Dühös, elkeseredett lakók tiltakoztak, és demonstrálnak folyamatosan a négyemeletes társasház megépítése miatt. Most úgy tűnik, Vác déli részére, a Paduc utcára is szemet vetett a váci polgármester
fiának cége, itt egy 82 lakásos társasházat és szolgáltató egységeket terveznek építeni. Az ott élők közül szinte senki sem tudott az építkezés tervéről, még azok sem, akik a Paduc utca tulajdonosai, pedig a parkoló részben a Paduc utca területén valósulna meg. Sok utca, köztük a Paduc is magántulajdonban van Vác ezen területén. Még 2022 júniusában fordult Pajor Dániel, az édesanyja, Matkvich Ilona vezette képviselő- testülethez: „A Geo-Art Team Kft. kérelemmel fordult a Váci Polgármesteri hivatalhoz, hogy a Vác, Paduc utca 7005/2 hrsz. ingatlanon épülő lakó és szolgáltató épülethez parkolókat szeretne kialakítani a 7008/36 hrsz. kivett út igénybevételével. Az érintett Paduc utcának több tulajdonosa van, többek között Vác Város Önkormányzata 26/114 tulajdoni arányban. A kialakuló parkolók részben magánterületen, részben pedig a kivett út területén valósulnának meg. a beruházó a tulajdonostól közútkezelői hozzájárulást kér, hogy a parkolókat megépíthesse a kivett út területét igénybe véve” – olvasható a 2022. 07.20-i képviselő-testületi ülés negyedik napirendi pontjának előterjesztésében.

Magyarán, csak úgy tudja Pajor megépíteni az újabb társasházát, ha ahhoz az utca
magántulajdonosai hozzájárulnak. Az megint egy másik kérdés, hogy miért nem fér el a telken? Ám sokan egyáltalán nem akarják sem az építkezést, okulva a Kőhíd utcai esetből, sem a hozzájárulásukat adni. Meg is szólalt egy váci lakos, a Paduc utca egyik tulajdonosa, felháborodásának hangot adva: „Ezt az építkezést hátsó információk alapján tudtuk meg. Sokan felháborodtak azon, hogy a nyugodt, pihenőövezeti lakásuk gyakorlatilag egy átjáróház lesz. Főleg azok, akiknek a háta mögött majd ez az úgymond szorgalmi út, vagy szerviz út, azaz a szolgáltató egységeket kiszolgáló út épül. Magának ennek a területnek is jelentősen
megnő a forgalma, hiszen itt ezen az egész déli részen, ezen a déli lakóparki részen
nincsen üzlet. Az a lakó, pihenő, csendes alacsony forgalmú terület az így megszűnik
létezni.”

Matkovich Ilona tavaly novemberben a Kőhíd utcai botrányos lakossági fórumon arra vonatkozó újságírói kérdésre, hogy okulva az észak váci ügyből, a Paduc utcában élők számíthatnak-e társadalmasításra a fia várható beruházását illetően, valamint arra, hogy Kiss Zsolt alpolgármester fel fog lépni a Paduc utcaiak ügyében, és hogy ő maga Kiss Zsolt mellé áll- e úgy reagált: „Akkor rendben van. Én erre a Kőhíd utcai lakossági fórumra jöttem, mondom még egyszer, és nem nyilatkozom természetesen másról.” Arra, hogy ehhez kapcsolódik a kérdés úgy reagált: „Én a lakókkal szeretnék beszélni.” Az újságíró közbevetésére, miszerint a Paduc utcában élők is váci lakók, és nem kaptak választ arra, hogy a fia ott is építkezni fog-e, rövidre zárva úgy reagált Matkovich Ilona: „Nem tudok most önnek erről, meg más utcáról sem nyilatkozni, mondom még egyszer nem tudok nyilatkozni, és nem is szeretnék önöknek nyilatkozni.”

Noha Matkovich Ilona azt mondta nem tud nyilatkozni a Paduc utca ügyében, ez azért
meglepő, mert egészen biztosan tud a fia által kezdeményezett Paduc utcai beruházásról, ugyanis 2022 nyarán a képviselő-testület elé került fia cégének kérelme, melyben az önkormányzat hozzájárulását kérték ahhoz, hogy a fent említett utca egy részét parkoló építéséhez fel tudják használni. A testület ezt akkor el is fogadta.

Zöld és osztrák kisvárost ígért Matkovich Ilona, helyette mit látunk? Kivágott fákat, a fia Pajor Dániel cége által beépített zöld területet, az ott élő lakosokra zúdított brutálisan megnövekedő forgalmat. Számítások szerint ugyanis a Geo-Art Team Kft. újabb beruházása, azaz harácsolása miatt, naponta minimum 120-150 autóval nőne a forgalom, bár a lakók szerint inkább a duplájáról kellene beszélni. Erről vajon tudnak az ott élők? Vagy ők is majd csak akkor szembesülnek a családi cég fékezhetetlen étvágyával, amikor már a fákat vágják?