FÉLPÁLYÁS ÚTLEZÁRÁSSAL TILTAKOZTAK VÁCOTT A KŐHÍD UTCAI LAKÓPARKBAN ÉLŐK (HÍRTV RIPORTJA)

Az ott lakók szerint a város balliberális polgármestere csak hitegeti őket. A környék lakóinak élete teljesen megváltozott, amióta a váci polgármester, Matkovich Ilona fia 40 lakásos társasházat épít egy zöldövezeti telken. A polgármester és a körzet önkormányzati képviselője korábban azt ígérte, hogy kezelik az építkezés miatt megnövekedett forgalmi helyzetet, ám ez lassan egy éve nem történt meg.

Még mindig kérhetnénk, hogy a polgármester fia állja a számlát

– mondta március 25-én az összegyűlt demonstrálók előtt Hájas Attila, a környék lakóinak szószólója.

Ezek a fő követelései a Kőhíd lakóparkban élőknek, miután a váci polgármester fia, Pajor Dániel építkezésbe kezdett a közvetlen szomszédságukban:

  • fekvőrendőr,
  • lakópihenő övezeti besorolással járó sebességcsökkentés,
  • valamint egy új járda.

A 40 lakásos társasház építési forgalma miatt nőtt a zaj és a portterhelés, a nehéz-gépjárművek pedig sokszor akadályozzák a helybéliek közlekedését.

Matkovich Ilona balliberális polgármester korábban azt ígérte, megoldja a problémákat.

Nem valósult meg semmi – nyilatkozta a HírTv-nek Hájas Attila –, és ezért azt tudom csak mondani, hogy

folytatjuk addig-addig, ameddig hatalmon vannak, és nem csinálnak semmit. Utána úgysem lesznek hatalmon, soha többé nem leszek itt megválasztva.

Ki mertünk állni az igazunkért, és el tudjuk mondani azt, hogy a polgármester és a képviselőnk nem törődik velünk – jelentette ki a televízió kérdésére Szilágyi András, a demonstáció másik szónoka. A hatalom – amit mi adtunk nekik a választásokon keresztül –, az a hatalom a saját javáért tesz csak meg mindent, hogy gyarapodjon a családja és ők gazdagodjanak, minket pedig elhanyagolnak.

A váci Kőhíd utcai lakóparkban élők további demonstrációkat ígértek mindaddig, amíg a közlekedés biztonságát helyre nem állítja az önkormányzat.

***

BUKI HÍRADÓ: VÉGKÉPP ELFOGYOTT A TÜRELME A KŐHÍD LAKÓPARKIAKNAK, ÚTLEZÁRÁSSAL TILTAKOZTAK