IMRE ZSOLT: A VÁCI POLGÁRI FÓRUM KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL MEGALAKULT A VÁCI POLGÁRŐR EGYESÜLET

A Váci Polgári Fórum közreműködésével szeptember végén hivatalosan is megalakult a Váci Polgárőr Egyesület. A cégbírósági bejegyzését követően megkezdheti működését, amely már törvényes keretet biztosít az ilyen jellegű lakosságvédelmi szolgálat szervezésére – adta hírül Imre Zsolt, a Váci Polgári Fórum vezetője. 

Imre Zsolt szerint „Vácott egyre tarthatatlanabb közállapotok uralkodnak, a város utcáin, látogatott terein számos alkalommal találkozunk öntudatlan állapotban lévő hajléktalanokkal, akik viselkedésükkel, deviáns magatartásukkal közfelháborodást keltenek városszerte. Gyanús, csoportokba verődött figurák tűnnek fel a város különböző részein, megszaporodtak a besurranásos lopások, erőszakos cselekedetek, autófeltörések. A lakosság részéről egyre többen jelzik, hogy féltik a biztonságukat, este nem mernek az utcára menni” – tette hozzá Imre Zsolt hangsúlyozva, hogy szerinte

„a városvezetés képtelen úrrá lenni a helyzeten.”

„Ennek következményeként a lakosság részéről egyre több önkéntes akció, pl.: éjszakai »járőszolgálat« megszervezésére került sor az utóbbi hetekben. Ezek az akciók azonban inkább lokálisak, összességében nem tudják a városszerte jelentkező problémát kezelni. Ezeknek az önkéntes társulásoknak a megfigyelésen kívül nincsen semmilyen törvényes lehetőségük az intézkedésekre” – fűzte hozzá Imre Zsolt.
A Váci Polgári Fórum vezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy a következő hetekben a polgárőr egyesület három alkalommal tart toborzást. Első alkalommal október 28-án 17 órakor a Madách Imre Művelődési Központban. Az eseményre várják mindazokat az önkénteseket, akik a polgárőrség munkájukhoz akarnak csatlakozni.