DUNA TV, OKTÓBER 1. VASÁRNAP, 21.00: MŰSORON A MEMENTO MORI – A VÁCI LEGENDA CÍMŰ FILM

Október legelején a közmédia két csatornája is lehetőséget kínál az érdeklődőknek a Memento Mori – A váci legenda című kalandfilm megtekintésére.

Kiss-Stefán Mónika producer-rendező alkotása előbb, október 1-jén 21 órai kezdettel a Duna TV programjában lesz látható. A tévépremier előtt szeptember 30-án, 9:25-től a kulisszák mögé is be lehet tekinteni egy werkfilmmel, ugyancsak a Duna TV műsorán. A Memento Mori – A váci legendát október 3-án, 21 órától az M5 csatorna is leadja.

A váci Fehérek templomának felújításakor, 1994-ben a munkások egy elfalazott ajtóra és mögötte egy elfelejtett lejáratra bukkantak: ez a templomtorony alatt lévő kriptába vezetett, ahol 265 díszes koporsót találtak.
A Memento Mori – A váci legenda bepillantást nyújt néhány halott sorsába, kitalált élettörténetébe, visszarepítve a nézőt a 18. század történelmébe.
A történet két idősíkon, 1994-ben és a 18. században mutatja be a drámai körülményeket, ami az emberek halálához vezetett.

A múmiákat vizsgáló vezető antropológust Trokán Nóra, egyik legfontosabb munkatársát Kamarás Iván alakítja, mellettük Reviczky Gábor és Adorjáni Bálint alakítanak még főszerepet.

Kiss-Stefán Mónika producer-rendező filmje az idén májusban megrendezett 10. Savaria Filmszemlén fikciós film kategóriájában első helyezést kapott, illetve a film meghívást kapott a sepsiszentgyörgyi Eva FilmMakers Fest női rendezők versenyébe is.

Kiss-Stefán Mónika augusztusban Magyar Ezüst Érdemkeresztet kapott a magyar történelem, valamint művészet- és egyháztörténet fontos időszakait, illetve jeles személyiségeit bemutató filmjei (Semmelweis arca, Bronzkori rejtélyek, Kutatók nyomában sorozat, Boldog Batthyány – Strattmann László, Csík30, Egy vérből) elismeréseként. A Nemzeti Filmintézet támogatása révén forgatott Memento Mori – A váci legenda forgatókönyvét a producer-rendező Maruszki Balázzsal közösen készítette.