RÉTVÁRI BENCE: ÉRKEZNEK A TANKÖNYVEK AZ ISKOLÁKBA, RENDBEN ELKEZDŐDIK A TANÉV

Augusztus elején kezdődött meg mintegy 13 millió tankönyv kiszállítása mintegy 4200 iskolába. Azok az iskolák, amelyek a múlt hétre kérték a tankkönyveket, már megkapták. Az erre a hétre kért tankönyvek is rendben megérkeznek – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Rétvári Benceközölte, hogy a tanárok létszámában sem történt “semmi rendkívüli változás”, így szeptember elején elkezdődhet a tanítás.

Az állami ingyenes tankönyvellátásról szólva elmondta, e célra a költségvetésben 13,5 milliárd forintot különítettek el. Ha a 2010 előtti helyzet maradt a volna, akkor ma egy családnak 30-40 ezer forintba kerülne gyermekenként a tankönyvcsomag – mutatott rá Rétvári Bence.

Megjegyezte, korábban piaci cégek állították elő a tankönyveket, és az árakat folyamatosan emelték: 2002 és 2010 között 70 százalékkal nőtt a tankönyvcsomagok ára. A tankönyveket folyamatosan korszerűsítik, a most megérkező tankönyvek között is 115 frissített szerepel, 15 tankönyv pedig teljesen új.

Rétvári Bence hozzáfűzte az is, hogy tankönyveket állami és nem állami kiadótól is lehet rendelni, 36 kiadó 2313 könyvéből választhattak a tanároknak.