A VÁCI KISTÉRSÉGET ÉS KÖZVETLEN KÖRNYÉKÉT ÉRINTŐ SZEMÉLYI VÁLTOZÁSOK AZ EGYHÁZMEGYE SZERVEZETI RENDSZERÉBEN

Marton Zsolt megyéspüspök május 29-ei, július 1-jei, július 31-i és augusztus 1-jei hatállyal számos személyi változásról rendelkezett.

Vácdukai római katolikus templom

A megyéspüspök május 29-i hatállyal kinevezte Danics Mihályt a vácdukai fília plébánia szolgálati diakónusává, Hujbert Mártont a vácrátóti plébánia plébánia szolgálati diakónusává.

Marton Zsolt augusztus 1-jei hatállyal felmentette Szabó József Lászlót a kemencei plébánia (Tésa fíliával), a honti plébánia és a bernecebaráti plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól, ezzel egyidejűleg kinevezte az újszászi plébánia (Szászberek fíliával) plébánosává, valamint a zagyvarékasi plébánia plébániai kormányzójává.

Vácrátóti római katolikus templom

A főpásztor ugyancsak augusztus 1-i hatállyal felmentette Rados Lászlót a nézsai plébánia (Alsópetény és Keszeg fíliákkal) plébánosi szolgálata alól, ezzel egyidejűleg kinevezte a kemencei plébánia (Tésa fíliával) plébánosává, valamint Hont és Bernecebaráti plébániák plébániai kormányzójává.
A megyéspüspök augusztus 1-jei hatállyal, betegszabadságáról visszatérve, kinevezte Urr Zsolt Ipolyt a nézsai plébánia (Alsópetény és Keszeg fíliákkal) plébánosává, ugyanezen időponttól felmentette Bakos Pétert a galgamácsai plébánia (Vácegres és Váckisújfalu fíliákkal) plébániaszervező diakónusi szolgálata alól, ezzel egyidejűleg kinevezte a maglódi és tápiósülyi plébániák plébániai diakónusává, továbbá minden más feladata megtartása mellett felmentette Tóth Ferencet a szendehelyi plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól.