SZÜLETÉSNAPI HÁLAADÓ SZENTMISÉT MUTATOTT BE A ZEBEGÉNYI TEMPLOMBAN BEER MIKLÓS NYUGALMAZOTT MEGYÉSPÜSPÖK

Szentháromság vasárnapjának szombat esti előmiséjét a 80. születésnapját a napokban betöltött Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök mutatta be (Csáki Tibor atyával karöltve) a zebegényi templomban, egyúttal múltidéző hálaadással imádkozva az egybegyűlt hívekkel.

A 18 órai szentmisére már jó egy órával korábban elkezdtek gyülekezni a helyi és környékbeli hívek, akikhez távolabbról érkezett kiránduló vendégek is szép számban csatlakoztak, jórészt olyanok, akik vonathoz igyekezvén még be akartak térni az Isten házába, s amikor megtudták, hogy itt bizony Beer Miklós misézik majd, inkább megvárták ezt a különleges alkalmat.

A misén Miklós püspök nem a szokásos módon, az oltár közvetlen előteréből szólt az egybegyűltekhez, hanem belépett a padsorok közé, a Szentháromság itteni (Körösfői-Kriesch Aladárnak köszönhető) csodálatosan kifejező festői ábrázolásához való kötődéséről is említést téve, s kalauzolása közben számos jeles jelenlévőt (mások mellett Papp László váci műgyűjtő galériatulajdonost, Pásztor Béla leköszönő veresegyházi polgármestert, Alt Gyulát, a váci szlovák kisebbségi önkormányzat elnökét) név szerint, kézfogással is köszöntve.
A szentmise zárásaként az egybegyűltek megnézhettek egy fényképekből gondosan összeállított kis filmet a főpásztor életéről, papi, püspöki szolgálatáról, majd szeretetvendégség következett a plébánia udvarán.

Beer Miklós a szentmise végén, az elbocsátó áldást követően még megjegyezte, hogy ugyanilyen formában és közösségben már aligha lesz következő találkozás a földi életben, de a hívők lelkében ott van a remény, hogy egyszer majd mindannyian újra találkozhatnak a három személyben egy úr örökkévalóságában.