NAGYMAROS IS „JELEN” VOLT AZ ANGOL KIRÁLYI KORONÁZÁSON

Mosonyi Annamáriát (a helyiek Panniját), a Mauna Bakancs készítő manufaktura tulajdonosát abból az alkalomból kereste meg a Nagymaros c. lap szerkesztője, hogy Nagymaros neve ismét felkerült a világtérképre azáltal, hogy III. Károly királlyá koronázása alkalmából a Magyar Köztársaság elnöke, Novák Katalin az általuk készített bakancsokat vitte ajándékba a királyi párnak.

Nagymaros: Kinek az ötlete volt, hogy a köztársasági elnök asszony Mauna túrabakancsot vigyen ajándékba a királynak és a királynénak?

– Erre nem kérdeztem rá, de azt tudom, hogy az elnök asszony és a férje is nagyon szeretnek túrázni, szeretik a természetet.

Nagymaros: Ki kereste meg önt?

– A protokollfőnök helyettes a Sándor-palotából. A munkánkat ketten segítették, sok egyeztetés következett ezután. Amikor elkészült, és átadtuk, díszdobozba rakták, lefotózták és megosztották, hogy mindenki láthassa.

Nagymaros: Hogyan élte meg a felkérést, hiszen nem minden nap kap az ember ilyen megrendelést?

– Hihetetlen volt! Óriási öröm! A kollégákkal izgalommal, szeretettel készítettük a bakancsokat! A munkálatokban nagy büszkeségemre a fiaim is segítettek: Bálint, aki grafikus gravírozta a címereket a bakancsokra – más a király és más a királyné címere. Megtiszteltetésnek éltem meg, hogy az ajándékkártyán üzenhettünk a királyi párnak, ezt Benedek, aki tolmács fordította. Hálás vagyok, hogy a mi műhelyünkben készülhettek az ajándékok.

Nagymaros: Azt mondjuk ki, hogy ez egy nagyon személyes ajándék.

– Igen, ez így van! A királyi pár nagyon szereti és védi a természetet, sok időt töltenek Erdélyben lévő birtokukon. Remélem a királyi és királynéi teendői miatt sem kell lemondaniuk ezután sem erről a hihetetlen erőforrásról, amit a természet közelsége jelent.

***

Rengeteg hírportálon megjelent, hogy a királyi pár ajándéka Nagymaroson készült, a MAUNA manufaktúrában. Már eddig is számos híresség viseli a vállalkozás által készített bakancsokat, de most már az is elmondható, hogy királyi pár lábára is került.

SZ.E. (Nagymaros)