IMRE ZSOLT: ERŐS JOBBOLDALI KÖZÖSSÉGET ÉPÍTÜNK VÁCON

Több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezett öt kontinens húsz országából Budapestre, a héten megrendezett kétnapos CPAC Hungary konferenciára. Az értekezés középpontjában a nemzeti erők nemzetközi együttműködése állt. Az eseményen váci politikusok is jelen voltak. 

„A nemzeti konzervatív ideológiára támaszkodva építünk egy erős jobboldali közösséget Vácon, mert ahogy a CPAC szlogene is mondja: együtt erő vagyunk” – ezt nyilatkozta Imre Zsolt, a Váci Polgári Fórum szervezője a konferencia után.

A tanácskozást szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a CPAC Hungary bizonyíték arra, hogy „az Egyesült Államok nem egyenlő Joe Bidennel, nem egyenlő a szélsőbaloldali adminisztrációval és nem egyenlő a woke-izmussal, mert Magyarországnak Amerikában is vannak barátai, akik hisznek Istenben, a családban és a határvédelemben”. Ezért idén is megvalósították „a liberálisok rémálmát”.

„A CPAC az a hely, ahol nem csak a Magyarországból, hanem a világ több országából is jöttek jobboldali konzervatív politikusok, akikkel közösen stabil értékrendű alapokra lehet építkezni” – erről Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke beszélt.

Hangsúlyozta: „Ezt a közös erőt jövőre, az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon is meg fogjuk mutatni. Azért dolgozunk, hogy Vácon a balliberális városvezetést egy nemzeti és valós értékeket képviselő vezetés váltsa le”.

Az idei CPAC-en szóba került egyebek mellett a határvédelem, a gyermekvédelem és a világban zajló háborúskodás. Magyarország összekötő kapocs kíván lenni a migrációt, a marxista-gender elképzelésrendszert és a gyerekek szexualizálását ellenző, a birodalmi külpolitizálásra és a háborúra nemet mondó konzervatív erők között.