BÓDIS LÁSZLÓ: MINDENNAPI APRÓ FIGYELMESSÉGEKKEL TUDUNK LÉPÉSEKET TENNI A FENNTARTHATÓSÁG FELÉ

Olyan mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé, minthogy nem dobjuk ki a megvásárolt élelmiszer 40 százalékát, lekapcsoljuk a villanyt, ha kijövünk egy helyiségből, vagy nem fűtünk épületeket, ha nem vagyunk ott – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, Vácon.

Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára – Fotó: VácOnline

Bódis László a Jövőmentő misszió program megnyitóján, a váci Piarista Kilátó Központban emlékeztetett, hogy a huszadik század első felét a fizika nagy felfedezéseinek korszakaként szokták emlegetni, az emberek elkezdték megérteni, hogy nem az atom a legkisebb alkotóeleme a világnak. Hozzátette, hogy a huszadik század második fele a DNS-ről szólt, amikor sikerült feltérképezni az ember DNS-rendszerét és ezzel felgyorsítani a gyógyítás folyamatát.

Az államtitkár közös gondolkodásra hívta meg a résztvevő diákokat, hogy milyen mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé – Fotó: VácOnline

„Ha feltesszük azt a kérdést, hogy miről szólhat a huszonegyedik század első fele, akkor a fenntarthatóság az biztosan a középpontban lesz” fogalmazott a helyettes államtitkár, aki szerint a fenntarthatóság kulturálisan és társadalmi szinten is fontos. „Csak azt a Föld bolygót tudjuk átadni a következő generációnak, ami nekünk is a rendelkezésünkre áll” fűzte hozzá a helyettes államtitkár.

(MTI)