HÁZASSÁG HETE: ÜNNEPI MISÉK, KÖNYVBEMUTATÓ MARTON ZSOLT VÁCI MEGYÉSPÜSPÖKKEL

A Házasság hete egy immár tizenhat éve élő hagyomány hazánkban, amely rendre a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával valósul meg – az idén február 12-19 között szervezik az eseményt.

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Az egyházmegyei nyitó szentmisének ezúttal a veresegyházi Szentlélek-templom (Veresegyház, Szentlélek tér 1-3.) ad helyet február 12-én, 9:30 órától, a szertartást természetesen Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense vezeti.

A Párbeszéd Házában (1085 Budapest, Horánszky utca 20.) Marton Zsolt köszöntőjével kezdődik február 18-án 16 órakor az a könyvbemutató, amelynek középpontjában az Útikalauz szerelmeseknek című kötet áll a Birgit és Corbin Gams szerzőpáros előadásában.

Program:

  • 16:00-17:00 Könyvbemutató Krúdy Tamás újságíró vezetésével.
  • 17:30-19:00 Corbin Gams előadása: A test nyelve – gondolatok a Test teológiája tanítás egy részletéről.

Az esemény ingyenes, azonban a szervezőknek segítséget jelent, ha az érdeklődők regisztrálnak ezen a linken tehetik meg.

A Házasság hete záró szentmiséjének a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom ad helyet február 19-én 18 órai kezdettel. A szentmisét bemutatja és homíliát mond Marton Zsolt váci megyéspüspök. A szertartást az EWTN Magyarország Katolikus Televízió és a Mária Rádió élőben közvetíti.