ÚJABB BOTRÁNY A VÁCI POLGÁRMESTER FIÁNAK CÉGE KÖRÜL – TÖBB CSALÁD VESZÍTHETI EL OTTHONÁT

Óriási bajban vannak Vácon, a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatti társasház tulajdonosai – írta meg a 0627.hu. A Budapest Környéki Törvényszék ugyanis a közelmúltban jogerős ítéletével megsemmisítette az épület fennmaradási engedélyét. Leegyszerűsítve ez azt jelenti, hogy amennyiben a Matkovich Ilona fiához köthető cég nem szerez a megismételt hatósági eljárásban fennmaradási engedélyt, úgy az épületet akár le is bonthatják. Kérdés, mi lesz az ott élőkkel és lakástulajdonosokkal?

Gyűrűzik a botrány a váci polgármester családjához köthető cégek körül. Többször beszámoltunk már arról a Barabás utcai társasházról, melynél szakértői vélemények támasztják alá, hogy nem a terveknek megfelelően épült fel, sőt kimondták, hogy élet- és balesetveszélyes.

A Liszt Ferenc utca 23. szám alatti társasháznak pedig korábban az építési engedélyét semmisítették meg jogerősen, a bíróság pedig közelmúltbeli ítéletével a fennmaradási engedélyét is megsemmisítette.

A társasházat a Geo-Art Team Kft. építtette, amelynek jelenlegi, egyszemélyes tulajdonosa Pajor Dániel, Matkovich Ilona váci polgármester fia. Már többször írtunk arról, hogy ő építteti azt a lakóparkot is a Kőhíd utcában, amely ellen foggal-körömmel tiltakoznak az ott élők. A lakók olyannyira elkeseredettek, hogy többen azt is nyilatkozták, megbánták, hogy Matkovich Ilonára szavaztak az önkormányzati választáson.

Mint, ahogy azt már korábban is megírtuk, a Pajor oligarcha mellett Ferencz Gellért volt az ügyvezetője a Geo-Art Team Kft-nek akkor, amikor a Liszt Ferenc sétányon lévő társasházat építtette a cég. De Ferencz Gellért volt ezen építkezés felelős műszaki vezetője is. A Barabás utcai társasház életveszélyesen épült fel felelős műszaki vezetése mellett. Kérdéseinket hónapokkal ezelőtt elküldtük Ferencz Gellértnek ezen társasház építésével kapcsolatban is, de azóta sem kaptunk választ tőle. A felelős műszaki vezető mellett ezen beruházásnak volt műszaki ellenőre is. Ezt a feladatot, az építészmérnöki tevékenységet is folytató Épszak Bt. látta el, amelynek vezetője Bacsa István.

A Geo-Art Team Kft. számos társasházat épített már Vácon. Az előző információk birtokában kíváncsiak lennénk, hogy a többi épületet vajon a terveknek megfelelően készítette el a Lelkes-Pajor-Matkovich családhoz köthető kft. vagy a többi lakás tulajdonosa is élet- és balesetveszélyes körülmények között él jelenleg is otthonában?

Illetve tudott-e erről Matkovich Ilona, aki polgármestersége mellett Pajor Dániel édesanyja? Egy korábbi videónkban azt nyilatkozta, nem tud a fia üzleteiről, nem beszélgetnek erről.

Videónkban egy felháborodott lakó tette fel neki a kérdést, hogy vajon mennyire életszerű, hogy egy szülő-gyermek kapcsolatban egy vasárnapi ebédnél nem merül fel ez témaként?

Miközben hónapok óta a Matkovich család körüli lakásbizniszektől hangos a sajtó. Vajon a karácsonyi vacsoránál előkerült a téma?

Kérdéseinket elküldtük Pajor Dánielnek, várjuk válaszát.

Fotó: hangyavar.com

***

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNYEK ELLENÉRE SEM JAVÍTJA KI AZ ÉLETVESZÉLYES TÁRSASHÁZAT A VÁCI POLGÁRMESTER ÉLETTÁRSÁNAK CÉGE

VAJON HÁNY, A MATKOVICH ÉRDEKKÖRHÖZ KÖTHETŐ VÁCI ÚJÉPÍTÉSŰ TÁRSASHÁZRÓL DERÜL MÉG KI, HOGY NEM A TERVEK SZERINT ÉPÜLT FEL?