FERJANCSICS LÁSZLÓ ÚJRA JOGERŐSEN PERT VESZÍTETT EGY ÁLTALA A LAPUNK ELLEN INDÍTOTT SAJTÓPERBEN

2019 óta a mindenféle munkaköri leírás nélküli „működő”, már a matkovichi érában is kegyvesztetté vált, így a munkaidejében meglehetősen dologtalanná lett Ferjancsics alpolgármester az így felszabadult óráiban szemmel láthatóan rendkívül sok energiát  fektet abba, hogy saját néven vagy – a stílusából pontosan beazonosíthatóan – névtelenül feketítsen be jobboldali politikai szereplőket, őt bíráló sajtómunkásokat és már-már heroikussá nagyítsa fel a körzetében végezett mikrotevékenységeit. Persze nem idegen ez az elfoglaltság tőle, hiszen akik folyamatosan számon tartották a politikai ámokfutásait, azok jól ismerik a már minden pártot megjárt közszereplő közéleti kútmérgezéseit, aki ezzel harminc éve súlyos teherként nehezedik városunk politikai mindennapjaira. A nyughatatlan, túlmozgásos közszereplő nem képes észre venni, hogy az utóbbi években Vácon már alig veszik őt komolyan, és nem kelt félelmet már egyetlen váci polgárban sem, hiába őrizget több évtizedes lesifotókat, feljegyzéseket és terhelő dokumentumokat a házi páncéljában, amit ijesztgetés gyanánt olykor-olykor előkotor a vélt és valós politikai ellenfelei lejáratására.

A jogerős ítélet Ferjancsics ellen

Ferjancsics László végtelenül rosszul tűri a politikai múltja, a gazdasági stiklijei és számos önérdek-vezérelte mai tevékenysége feltárását, illetve azokat a véleménycikkeket, amelyek igyekeznek hűen tükrözni a váci jobboldal, vagy politikai oldaltól független egészséges váciak szemléletét, akik zsigerből nem szívlelik az ingyenélő, megélhetési politikusokat. Ők a váci közbeszédben már régen csak Pénzhiénának, Szélkakasnak vagy Luciferjának nevezik az alpolgármestert, lapunk pedig nem tesz mást, mint folyamatosan feltartja azt a tükröt, amiből jól látható a közvélekedés alapján megrajzolt közéleti arcél.  Mivel egy átlagos politikushoz képest rendkívül alacsony Ferjancsics tűrőképessége, ezért ahol csak fogást vél találni valakin, vagy valamin: perel. A gyenge emberek köpködni szoktak, Ferjancsics László pedig hozzájuk hasonlatos módon

  • ipari mennyiségű közadatot kért és kér le,
  • perel,
  • vagy maga, vagy másokkal karöltve piszkítja be a jobb sorsra érdemes, váci közösségi kibertereinket.

Ferjancsics a jogászkodásait is meglehetősen sikertelenül végzi, így ezúttal is pert vesztett, amikor követelte a helyreigazítást „A MINDENT ÉS MINDENKIT ELÁRULÓ VÁROSI PÉNZHIÉNA MOST IS TITKOS JÁTSZMÁT JÁTSZHAT” című cikkben leírtak miatt. (Megjegyzendő, hogy ugyanezért rágalmazási büntetőpert is kezdeményezett, de az is habkönnyűnek ítéltetett a bíróságon, erről épp tegnap – szerdán – született döntés.)

A sajtó-helyreigazítási per jogerős ítéletét szeptember 15-én kézbesítette a bíróság, amely szerint Ferjancsics jogerősen elvesztette a lapunkkal szemben indított eljárást.

A polgári bíróság teljes mértékben osztotta a mi álláspontunkat, és kimondta, hogy

„a felperes által sérelmezett közlések valóságos értelme szerint a felperes politikai hitelességét kívánták aláásni, azok ténylegesen – az Alkotmánybíróság hivatkozott gyakorlata alapján is – véleménynyilvánításnak minősülnek, ezért a felperes keresete nem megalapozott”.

Az elbukott jogászkodása miatt Ferjancsicsnak fizetnie kell a kiadónknak

Ferjancsics László és Tisztelt Baloldali Városháza!

A hatalomra jutásuk óta, immár harmadik esztendeje lapunk és persze sok-sok váci polgár jelzi önöknek, hogy az országban továbbra is érvényben van a véleményszabadság, így Vácon is, és nincs az az érzékenykedésük, amely ez ellen tehetne! A szólásszabadságnak Vácon – minden önök által megrontott körülmény ellenére – mindig érvényt fog szerezni bármelyik magyar bíróság,

  • hiába hoznak szájzár rendeletet,
  • hiába tiltják ki a fél várost a közpénzből fizetett közösségi felületeikről,
  • hiába szeretnék a városháza ellenzékét feljelentésekkel, perekkel megfenyíteni.

A 2019-es sokk után a város megismerhette az önök hatalomgyakorlását, immár tisztán meg tudják ítélni azt, bármivel igyekeznek elbizonytalanítani, rájuk ijeszteni, befeketíteni, letiltani a választópolgárokat, nem tudják többé már elnémítani őket, sem a VácOnline-t, amely továbbra is arról fog beszélni, amiről önök, a Váci Napló, a Váci Hírnök és az ESTV hallgat.

Ezerszer lehazugoztathatják bértollnokaik az ellenzéki VácOnline-t, az akkor sem lesz igaz, mint azt láthatjuk, sem jogilag, sem a valóságban.

Kiemelt kép: Orvos András festménye (Modern Művészeti Gyűjtemény)

***

FERJANCSICS LÁSZLÓNAK KÖZSZEREPLŐKÉNT TŰRNIE KELL A TEVÉKENYSÉGÉRE VONATKOZÓ KRITIKÁT – PERT VESZTETT AZ ALPOLGÁRMESTER