SZIVÁRVÁNYOS MEGÉLHETÉSI POLITIKUSOK IRÁNYTŰ NÉLKÜL 2. – AVAGY MERRE TOVÁBB VÁCI JOBBIK-TRIÓ

Előbb az alapító Vona G. távozott, aztán a tavaszi bukta után kiakolbólították a parizeres bohócot, Jakabot, most meg az új nagyvezír, Gyöngyösi azt mondja a Jobbik köreiben, hogy ők ezután aztán már soha többé nem bútoroznak össze választási-sarokelemként (oldal- vagy hátlapként) a DK-val. Na, ezen igazodjanak ki a szimpatizánsok! No meg a magukat önerőből is erősen lejárató helyi jobbikos döntéshozók, a váci náciként emlegetett Fehér Zsolt és Tótváradi-Nagy Bence, meg az egyre bedurvulóbb, böszmébb attitűdöt mutató Kászonyi Károly.

Egyébként nagyobb, visszhangosabb „produktumot” hármójuk kapcsán nem is igen lehet megemlíteni a bevezetőben említetteknél, főleg a szivárványosodási időszakuk óta, egyszerűen beálltak a sorba, nem hallatnak önálló véleményt (talán nincs is már nekik), nem mondanak ellent szinte semmiben a Matkovich-konglomerátum többi részének, a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökség jobbikos gazdasági munkaközösségévé züllöttek.

Hogy lehet még ennél is lejjebb, abban szinte biztosak lehetünk, kijjebb vagy följebb viszont aligha. Ez a három alak most már a jelek szerint menthetetlenül meg kell hogy maradjon a gyurcsányi úton. Hiszen a jobbszél politikai fertályát egyre inkább uralja a Mi Hazánk, s ők aligha fogadnak vissza akár egyetlen árulót is, Jakab újabb alakulatához csatlakozni szintén kevéssé lehetséges opció, a függetlenként való próbálkozáshoz pedig gyengék.

Ha bárki is azzal kalkulált, hogy a Jobbik gmk előbb-utóbb kiszáll a szivárványos uszályból, s ezzel, ha nem is borítja, de legalábbis átalakítja kicsit a váci önkormányzati testület erőviszonyait, az valószínűleg téved, a belső, lelki-szellemi iránytű nélkül maradt, becsületét eljátszó Fehér, Tótváradi-Nagy és Kászonyi aligha fog mozdulni, hiszen az orruk nekik sem romlott el, továbbra is érzik a pénz szagát, élvezik azt a helyzetet, hogy szél- és szekértolással is könnyen jó sok közpénzhez juthatnak.

VO-komment: Azért vegyük ide egy negyedik alakként azt a bukott politikust, Inotay alpolgármestert is, aki az utóbbi időben egyre inkább a Jobbikhoz dörgölőzött, és kampányában szinte csak tőlük függött. Ő vajon most mit szólhat az agonizáló egykori radikális párt sínylődéséhez, szánalmas napi forgácsolódásához? Az a hír járja, hogy Jakab nagyban barkácsolja az új pártjának hajóját – a rebesgetések szerint már Vácon is járt a legkevésbé szuvas deszkák között válogatni. Kíváncsian várjuk, hogy vajon Inotay egy logócskáért képes lesz-e majd a politikai túlélése érdekében az új kísértethajó farvizére megint ráülni?