A VÁROSI SPORTCSARNOK BEZÁRÁSA UTÁN A KÉZILABDA AKADÉMIA BÁZISÁN FOLYTATJA A PRAKTIKER-VÁC

Hamar reagált a városvezetés intézmény- és létesítménybezárásokat közlő sajtótájékoztatójára a Praktiker-Vác, közleményt adtak ki közösségi médiás oldalukon.

„Bizonytalan ideig a ma megrendezésre kerülő Praktiker-Vác – Győri Audi ETO KC bajnoki mérkőzés lesz az utolsó mérkőzésünk a november 1-től átmenetileg bezáró városi sportcsarnokban.

A tervek szerint legkorábban márciusban térhetnek vissza csapataink a csarnokba, így minimum 7 NB I-es, valamint rengeteg utánpótlás bajnoki mérkőzést, és több csapatunk délutáni edzéseit kell majd máshol megrendeznünk.

Természetesen már korábban elkezdtünk megoldást keresni, hogy a lehető legközelebb, nézők előtt tudjuk lejátszani a következő hazai mérkőzéseinket. Mivel a közelben nincs más, NB I-es mérkőzés megrendezésre alkalmas helyszín, így az átmeneti időszakban a csapataink edzéseinek már eddig is otthont adó Dunakanyar Kézilabda Akadémia sportcsarnokában fogjuk megrendezni hazai bajnoki mérkőzéseinket.

A DKA sportcsarnok befogadóképessége 120 fő, így amennyiben megkapjuk a szükséges hatósági engedélyeket, akkor a szezonbérletet vásárló szurkolóink továbbra is látogathatják majd hazai mérkőzéseinket, azonban további jegyértékesítésre (a vendégek részére kötelezően biztosítandó 10 %-on felül) már nem lesz lehetőségünk.

A decemberben esedékes Európa Liga-selejtező városi sportcsarnokban történő megrendezésének engedélyezésére azonban ígéretet kaptunk az önkormányzattól, így a tervek szerint egy napra átmenetileg újra kinyithat majd a létesítmény.”

Ehhez csak annyit tehetünk hozzá: így is „Hajrá, váci lányok!”