FORTE 100: NAGYSZABÁSÚ FOTÓTÁRLAT NYÍLIK PÉNTEKEN A MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN

A Forte Fotóklub Vác nagyszabású tárlatot szervezett a névadó fotókémia-ipari gyár alapításának 100. évfordulója alkalmából, a kiállításon a klub tagságát képviselő alkotók képei lesznek a középpontban, de testvérvárosi partneregyesületek is csatlakoztak – magyarán egy ritka nagy merítésű, nemzetközi bemutató nyílik pénteken délután a művelődési központban.

A meghívó és Cservenák Péter klubelnök tájékoztatása alapján a Forte Fotóklub Vác mellett a Fotoklub Beseda Otrokovice, a Fotoclub „Die Camera” Donaueschingen és a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Fotóklub képviselteti magát a tárlaton, amelyhez több mint hatvan fotós csatlakozott fejenként egy-két-három képpel, tehát egy igazán tartalmas válogatást tekinthetnek meg az érdeklődők a kiállítótérben.
A pénteken este hat órakor kezdődő megnyitón Dr. Horváth Ferenc, Vác Város Levéltárának igazgatója ajánlja a jelenlévők figyelmébe a tárlatot, természetesen némi múltidézéssel, gyártörténeti kitekintéssel kiegészítve.

A hétvégén – a díjak, elismerő oklevelek átadásával egybekötve – megnyílt a Magyar Fotóművészek Világszövetsége legfontosabb hagyományos pályázatának tárlata, amelyen a Forte Fotóklub Vác tagságából Lehotka László, Mojzes Péter, Horlik Zoltán, Vida József, Molnár Ferenc, Cservenák Péter és a fotón nem szereplő Kosztolányi Bence érdekelt. Fotó: Várkonyi Zsófia