FÉLREÉRTHETŐ ÍRÁST KÖZÖLT A VÁROSHÁZI HONLAP VÁC EGYIK LEGSIKERESEBB EGYESÜLETÉRŐL (FRISSÍTÉS)

A közelmúltban megjelent egy rövid evezős tudósítás a városháza hivatalos honlapján és rövid időre a jelentős önkormányzati támogatásban részesülő helyi hetilap honlapján is, amelynek bevezető mondata egy csúnya csúsztatás, ami egyrészt a szerző tájékozatlanságáról árulkodik, másrészt – és ez az igazán felháborító – rosszindulatot sugall.

Az egyesület helyreigazítást kért, de mielőtt ezt közöljük, előtte még megjegyezzük, hogy az említett „független” hetilap főszerkesztője (nem mellesleg a városházi Váci Hírnök felelős szerkesztője is egyben!) azt közölte a klubbal, hogy a cikk tartalmi elemeit a város honlapjáról vették át, amit jeleztek is az írásban, ezért azt kérte, hogy ott indítványozzák a helyreigazítást.
Akár megjelenik a helyreigazítás a városházi honlapon, akár nem, itt most helyre tesszük a csúsztatást:

Cikk a városi propaganda oldalon, amely immár szakmányban fordul a váci polgárok valamely csoportjával szembe

„Tisztelt Szerkesztőség!

Örömmel olvastam, hogy szerkesztőségük a váci sporttörténet egyik legsikeresebb sportágáról ír a hétvégi bledi evezős verseny kapcsán, ahol a versenyzőink a magyar evezős válogatottat képviselve vettek részt.

Azonban a leközölt cikk valótlan állításokat is tartalmazott.

A Vác Városi Evezős Club rossz anyagi körülményeit említő szavak a TAO támogatással bíró egyesületekkel való viszonyítás esetében talán felmerülhetnek, más összevetésben nincs valóság alapjuk.

Az egyesületünk stabil anyagi körülmények között működik, nincsenek tartozásaink, a klub vállalt feladatait maradéktalanul ellátja. Mindezt teszi annak ellenére, hogy nincsenek rendszeres támogatóink és Vác Város Önkormányzata sem egészítette ki bevételeinket az elmúlt tizenegy évben jelentősebb összeggel. Egyesületünk ésszerű, átgondolt gazdálkodással működik.

Ami viszont tény, hogy egyes evezős klubokkal ellentétben a legsikeresebb sportolóinknak mi nem tudunk fizetést vagy bármilyen anyagi juttatást adni, ami miatt az elmúlt esztendőben eligazolt néhány felnőtt versenyzőnk! Ez a tendencia sajnos nehezen visszafordítható.

A továbbiakban törekedni szeretnénk financiális helyzetünk olyan szintre való emelésére, ami a sportolóink megtartását biztosítja.
Kérem a cikk helyreigazítását a következők szerint:

Valótlan volt az az állítás a Vác Városi Evezős Club vonatkozásában, hogy az egyesület elnök nélkül működik. Ez az írás szerzőjének ezen a téren való tájékozatlanságát tükrözi, hiszen a cégbíróságon bejegyzett club jogi képviselő – elnök – nélküli tevékenysége törvénytelen működést feltételez.

Kérem levelem változatlan formában történő leközlését, illetve ragaszkodom a helyreigazításról szóló bekezdés megjelentetéséhez.
Továbbá kérem, hogy legközelebb személyesen is egyeztessenek az elnökséggel, ha a működésünkkel kapcsolatban cikket kívánnak megjelentetni, illetve szakmai részről pedig velem!

Üdvözlettel a Vác Városi Evezős Club Elnöksége nevében is:

Mácsik Miklós vezetőedző”.